Vajan abi jalgratta moderniseerimisel

Rattadetailid ja abiained. Raamist õlideni.
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
trickster
Rattur

Vajan abi jalgratta moderniseerimisel

Postitus Postitas trickster » 06. 03. 2015. 16:43

Tere! :)

Mul on maal kuuri all üks vana veneaegne jalgratas, täpsemalt jalgratta raam koos kõige muuga peale rataste. Tahan sellest ehitada tänapäevase single speed ratta. Pilte

Hetkel olen raami täiesti tühjaks teinud, isegi esikahvlit pole küljes. Ehitan ratta esmalt uuesti kokku, kuni see rahuldab mind ja seejärel võtan uuesti lahti ja viimistlen.

Esimeseks mureks on keskjooks. See on mul tellitavate kaussidega, seega ei ole võimalik panna sissekruvitavat keskjooksu. Iseenesest see vana keskjooks mind ei häiri, kuid selle võllile saab panna ainult veneaegsed pedaalid, mida ma ei taha.
Mida ma peaksin tegema, et saada selline keskjooks, millele sobivad tänapäevased pedaalid?

Ette tänades! :)

Road 2
Rattur

Re: Vajan abi jalgratta moderniseerimisel

Postitus Postitas Road 2 » 06. 03. 2015. 17:59

Mis on keskjooksu ja pedaalide vahel ? Kui on?

trickster
Rattur

Postitus Postitas trickster » 07. 03. 2015. 11:31

Ei oska öelda. Mis seal vahel võiks olla?
Pedaalid, koos esihammasrattaga lähevad otse keskjooksu võlli külge.

Kasutaja avatar
Prommar
Rattur

Postitus Postitas Prommar » 07. 03. 2015. 13:59

:lol: Suht kehv on vist sõita kui pedaalid keskjooksu küljes on.

Pedaali ja keskjooksu vahel on vänt ja selle kinnitus keskjooksu külge võib olla väga erinev.
Ma ei ole väga suur vanatehnika spets, konkreetset nõu ei oska anda, välja arvatud see, et siit abi küsides tasuks võimalikult palju infot anda. Ratta mark, aasta, pildid jne. Siis saab abi ka.
Lisaks veel, et jalgrattal on jooksud, mitte rattad. Muidu tuleks välja siuke jutt, et "mu rattal pole rattaid all".

Vasta

Mine “Jupid”