Tere,
mul selline teema, et 2015 ostetud Merida Crossway all olev SR Suntour madalakvaliteediline vedruga amordikahvel on hakanud logisema. Nii netifoorumites kolades, kui ka Veloplusist küsides on selgeks saanud, et u. 90.- uuena maksva kahvli remonditöödesse ja varuosadesse investeerimine pole majanduslikus plaanis mõttekas. Kahvel on Tallinna tingimustes kõvasti tööd saanud, sõidan aasta läbi ja seal kus vaja, mitte rattateedel, sealhulgas palju vanalinna munakive on läbitud.
Nüüd on mul siis oma arust kaks varianti:
1) panen alla parema õhkamordiga kahvli, hinnaklassis 200.-. 28'' rattale on valik väike, kuid siiski piisav. (Soodukaga saab ka 150.-)
2) liigun 50.- kanti ja panen jäiga kahvli.
Kuna selgus, et need Suntour Nex algtaseme vedruamordiga kahvlid ongi sellised, et paari hooaja järel võib selline jama tekkida, siis sarnast asja 90.- eest ma variandina ei arvesta. Mis muidugi ei tähenda, et 2x kallim kahvel ei hakkaks tegema sama...
Aga põhiline teema- kas amort või mitte? 96% sõidust Tallinnas, Pääsküla-Kesklinn, äärekive, männijuuri, muud jama küllaga. Talvel veel teadagi mida...
Linna hübriidratas- kas amordiga kahvel või mitte? [LAHENDATUD]
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Linna hübriidratas- kas amordiga kahvel või mitte? [LAHENDATUD]
Viimati muutis papageno, 16. 03. 2017. 22:02, muudetud 1 kord.
Re: Linna hübriidratas- kas amordiga kahvel või mitte?
Üsna oluline aspekt selle valiku juures on kaal. Karbonkahvliga võid saada ratta kuni 2 kilo kergemaks. Ma kunagi vahetasin hübriidil täiesti töökorras Suntouri pommi karboni vastu ja ei kahetse.
Re: Linna hübriidratas- kas amordiga kahvel või mitte?
Jah, kaalule olen ka mõelnud. Uus amordikas kaaluks 1800, 2 kilo ei võidaks, kuid üle 1 kilo kindlasti. Samas- carbon maksab selle amordikahvliga juba samas klassis ka. Ei tea, kas selliseks täristamiseks kehvades oludes sel mõtet on...
Re: Linna hübriidratas- kas amordiga kahvel või mitte? [LAHENDATUD]
Sain uue kahvli alla, RST Vogue- ühel pool õhk, teisel õli. Vahe Suntouri vedrukahvliga meeletu, nyyd saan kyll aru, miks vähegi tõsisemad sõitjad odavat vedrukahvlit millekski ei pea. Hind oli ka ok soodukaga, 140.