Overok Kaubandus
Overok Kaubandus
Ostsin eelmisel suvel odava ratta "Oscar" Overok Kaubandusest ja soovin neilt nüüd garantiiremonti saada aga nende number ei ole enam kasutusel. Kas keegi teab midagi vihjata selle firma kohta. On kellelgi üldse kogemusi selle firmaga?
Samas küsin ka asjatundjatelt nõu, et miks mu kett vähemalt viis korda juba katki on läinud? Kas tõesti on odavatel ratastel nii ebakvaliteetsed ketid? Ise kaalun 90 KG ja tegemist ei ole just lasterattaga aga ikkagi kett puruneb kogu aeg. Naisel on sama ratas ja kett on veel terve.
Oskate äkki ka soovitada, et kust milline kett osta, kui ma seda garantiiremontijat kuskilt ei leia?
Samas küsin ka asjatundjatelt nõu, et miks mu kett vähemalt viis korda juba katki on läinud? Kas tõesti on odavatel ratastel nii ebakvaliteetsed ketid? Ise kaalun 90 KG ja tegemist ei ole just lasterattaga aga ikkagi kett puruneb kogu aeg. Naisel on sama ratas ja kett on veel terve.
Oskate äkki ka soovitada, et kust milline kett osta, kui ma seda garantiiremontijat kuskilt ei leia?
Re: Overok Kaubandus
Kui sa üritaks selt keti pealt mingit infi lugeda, siis oskaks paremini kommenteerida. A odaval rattal on tõenäoliselt ka juust kett. Sinu kaalu (kehalt läbi jalgade ja väntade ketile kanduv jõud potentsiaalselt suurem) ja ka nt rakse rauaga sõitmist arvestades võib kett minna kergelt. Küsi tuntud rattapoodisest Shimano või Sram'i kette, nad osakavad sulle soovitada sobiva.Abhi kirjutas:...Samas küsin ka asjatundjatelt nõu, et miks mu kett vähemalt viis korda juba katki on läinud? Kas tõesti on odavatel ratastel nii ebakvaliteetsed ketid? Ise kaalun 90 KG ja tegemist ei ole just lasterattaga aga ikkagi kett puruneb kogu aeg. Naisel on sama ratas ja kett on veel terve.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üldiselt ei ole parematelgi brandidel ketile garantiid nagu kummidelegi. Kett võib ju puruneda millest iganes ja käiku saab üsna mitut moodi vahetada... Konteineriga Hiinast lasu rattaid toonud ühesuvefirma vaevalt et väga püüdlikult müügijärgsesse panustab. Mõttekas on astuda sisse suvalisse tegutsevasse rattapoodi, millel ka töökoda tagatoas ja seal öeldakse, mis rattal viga ja mida teha tuleks.
Moraal on see, et odavast ostust saab rahuldust vaid see hetk, kui ostuga poes oled, poest väljudes võib juba jamaks minna...
Moraal on see, et odavast ostust saab rahuldust vaid see hetk, kui ostuga poes oled, poest väljudes võib juba jamaks minna...
Õnneks sain siiski firma asjapulgad telefonile ja nad olid lahkelt nõus garantiiremonti tegema, mida iganes see siis ka ei tähenda. Jutu sees selgus ka tõsiasi, et ma pole ainus, kellel selle firma ratta kett katkenud on.
Keti peal ei ole kirjas mitte kõige vähematki. Ainult kolmnurk ilutseb igal lülil. Ja ratas oli odav tõesti. 1600 vist. See on vist korraliku keti (või kahe) hind.
Aga pühapäevasõitjale pole ju kallist ratast vaja. Sõidan suisel ajal heal juhul kaks korda nädalas ja hea on kui 10 km päevas ära tuleb. Iseasi on see, et mulle meeldib suht rasketes oludes metsateedel rännata ja see nõuab võib-olla tõesti paremat rauda.
Igatahes aitäh vastajatele ja kui veel häid vihjeid on, siis laske aga tulla. Ega te ometi ei soovita poole ratta hinna eest kallist ketti osta? Kas midagi odavamat ja samas vastupidavat ka on?
Keti peal ei ole kirjas mitte kõige vähematki. Ainult kolmnurk ilutseb igal lülil. Ja ratas oli odav tõesti. 1600 vist. See on vist korraliku keti (või kahe) hind.
Aga pühapäevasõitjale pole ju kallist ratast vaja. Sõidan suisel ajal heal juhul kaks korda nädalas ja hea on kui 10 km päevas ära tuleb. Iseasi on see, et mulle meeldib suht rasketes oludes metsateedel rännata ja see nõuab võib-olla tõesti paremat rauda.
Igatahes aitäh vastajatele ja kui veel häid vihjeid on, siis laske aga tulla. Ega te ometi ei soovita poole ratta hinna eest kallist ketti osta? Kas midagi odavamat ja samas vastupidavat ka on?
Norm keti saad 300-400 krooni eest. Ma odavamat ausalt öeldes ei vaata.Abhi kirjutas:...Ega te ometi ei soovita poole ratta hinna eest kallist ketti osta? Kas midagi odavamat ja samas vastupidavat ka on?
1600 kroonine ratas on mudugi siga odav ja kardan, et sul hakkab seal veel üht-teist varsti logisema või pudenema. eriti kui metsavahel ka kangutad nats. a elame näeme. seniks sõida ja ära vaeva pead millal ratas katki läheb .
velo clubbers
300-400 krooni on normaalne 9-käiguline kett.
Tõenäoliselt on sul neid käike vähem.
Normaalne 5-8 käiguline kett on 250 krooni.
Vaata Shimano või Sram tooteid.
Kas need 5 ketti, mis katkesid, olid kõik sama marki?
Kui ei olnud, siis tasuks vaadata üle oma käiguvahetamisharjumused - ei vaheta vastu mäge püsti sõkkudes ja et kett liiga risti ei sõida ning kuidas keti hooldusega lood.
Üldiselt odavatel ratastel on jämedamad ja raskemad ketid, mis peavad just kauem vastu. Odav ja kehv kett on muidugi kehv iga kord.
Tõenäoliselt on sul neid käike vähem.
Normaalne 5-8 käiguline kett on 250 krooni.
Vaata Shimano või Sram tooteid.
Kas need 5 ketti, mis katkesid, olid kõik sama marki?
Kui ei olnud, siis tasuks vaadata üle oma käiguvahetamisharjumused - ei vaheta vastu mäge püsti sõkkudes ja et kett liiga risti ei sõida ning kuidas keti hooldusega lood.
Üldiselt odavatel ratastel on jämedamad ja raskemad ketid, mis peavad just kauem vastu. Odav ja kehv kett on muidugi kehv iga kord.
Käike ikka jätkub. Ees kolm ja taga kuus...
Kette on läinud kaks tükki. Olen neid lihtsalt lappinud. Need kaks olid sama marki küll.
Kette on läinud kaks tükki. Olen neid lihtsalt lappinud. Need kaks olid sama marki küll.
- 5TH ELEMENT
- Rattur
siis sulle järelikult 6-käigulist ketti vaja, kuna käike kokku 3x6=18.
800kr-seid kette vist Eestis ei müüdagi ja ei tea, kas tehaksegi, kuna Shimano kalleim XTR kett maksab ca 570kr.
aga kas siis nt XTR kett kestab eriti lühikest aega ainult ja puruneb samuti kergelt, kui ta nii kerge peaks olema?
kas optimaalseim valik on siis ikka LX/XT (vastavalt siis CN-HG73/93 märgistusega)?
800kr-seid kette vist Eestis ei müüdagi ja ei tea, kas tehaksegi, kuna Shimano kalleim XTR kett maksab ca 570kr.
aga kas siis nt XTR kett kestab eriti lühikest aega ainult ja puruneb samuti kergelt, kui ta nii kerge peaks olema?
kas optimaalseim valik on siis ikka LX/XT (vastavalt siis CN-HG73/93 märgistusega)?