Utah tuuril parima sprinteri särgisaamisest ja etapist Mihkel Räime FB lehelt.
Tour of Utah 4. etapp
Samm sammult võidule lähemale, võiks tegelikult mõne sammu vahele jätta, siis saaks asja kaelast ära

Tegelikult oli täna päris hea päev. Minul ülesanne pundis jalga keerutada ja lõppu oodata ning teistel poistel sõitu kontrollida ning kui võimalus siis suurde jooksikute gruppi ennast sokutada.
Saime Tureki ette atröövi, mitte küll väga suure pundiga, kuid siiski. Plaan A oli ja jäi meile pundifinish. Kui Turek ees veel tööd rabas teha, siis mind koheldi pundis päris kenasti. Kordus sama stsenaarium nagu esimesel etapil. Mulle toodi süüa, juua ja kaitsti tuule eest. Enne seda kui jooksikud minema said, oli veel vahefinish, kus olin teine, kuid esimese koha omanik blokkis mind veidi ning kohtunikud otsustasid temalt punktid ära võtta ning mind esimeseks paiguada. Mul polnud selle vastu midagi. Nüüd kui Turek oli ees saime hakati asja oma taktikepi järgi dikteerima hakata. Turekil kästi ees enam mitte tööd teha ja taga panime 3 meest tööle ning tänu sellele, tulid ka teised tiimid appi. Õigesti tegime, sest üsna pea oli jooksikute hulgas mats ja maaühendus ning Turek pikali.
Saime 10km enne lõppu jooksikud kätte ja oli selge, et tuleb pundifinish. Hoidsin oma lahtivedajate taha, usaldasin neid täielikult, kuid Dennis kukkus ka sõidu ajal ning oli vist veidi liimist lahti ja jäime liiga taha. 2km enne lõppu oli seis üsna kriitiline kui mitte õelda, et lootusetu. 1km peal olime 40-50 positsioonil ehk omadega täiesti rabas. Boivin tegi kõik, mis veel päästa andis ja sain juba üsna soliidselt kohalt finishit alustada ja tulin kiirelt. Haistsin võimalust vasakult minna kui äkki blokiti mul tee ära, pidin korra pidurdama ja pedalleerimise lõpetama ning suuna paremale võtma. Sellega kaotasin kiirust ja kaotasin võidusõidu. Kahju, oli väga hea võimalus, kuid ju siis pidi nii minema. Võitu veel siin ei ole ning järgnevatel etappidel juba raskem saada seda kätte, kuid miski pole võimatu.
Homseks sain selga parima sprinteri särgi, peab silmad lahti hoidma ja proovin punkte juurde koguda. Ilmselt antakse roheline tuli jooksikute hulka proovimiseks, sest kaks viimast lõpuringi võivad mulle liiga raskeks jääda aga elame-näeme.
Siin video sõidust:
https://youtu.be/fLQXJbIGpsI
Miku
Israel Cycling Academy