kas kellelgi on ka selline jama olnud, kas asi võib tõsine olla või pole vaja sellele tähelepanu pöörata. kas keegi oskab asjalikku nõu anda või teab äkki milles viga?
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
nagina teemat on siin ennegi aretatud. proovi otsingut "nagi*".peeter009 kirjutas:mul on merida kalahari 590, ostetud eelmise aasta augustis, erilist krossi pole temaga tehtud, kuid mingi imelik naksumine on tekkinud. tal on 7005 alu raam. kui sõidan läbi augu või kivisel teel, siis rattaraam nagiseb. ma arvan et see on raam sest olen kõik teised kohad üle kontrollinud ja kõik paistab olevat kinni ja korras. vahepeal arvasin et see tuleb trossi kõridest, mis lenksu vahetaja juures end enda pesas keeravad, kui lenksu keeran, ja siis nagisevad, kuid ma pole selles kindel.
kas kellelgi on ka selline jama olnud, kas asi võib tõsine olla või pole vaja sellele tähelepanu pöörata. kas keegi oskab asjalikku nõu anda või teab äkki milles viga?
sadulapost nagiseb raami sadulatorus. olen määrinud paksu määrdega sadulaposti raami sisse jäävat osa.peeter009 kirjutas:äkki selgitad, mis seal siis täpselt nagiseb ja kuidas seda kõrvaldada.
ei, sadul liiga kõrgel pole, kuid ma arvan ka et ju see peab siis sadulaposti nagin olema. ei usu et see amort on, sest kui ma ükskord ratast käekõrval lükkasin ja sadulast kinni hoidsin, nagises samamoodi nagu sõites. eks ma pean siis uuesti selle sadulaposti maha võtma, ära puhastama ja õliga määrima, sest ennem ma seda õlitamise nippi küll ei teadnud.jannomb kirjutas:Ega äkki sadul liiga kõrgele pole tõstetud.
Reguleeritava amordiga võivad amordi reguleerimisnupud väheke lahti olla.
ma isegi oma rattaga 2000 km piiri ületanud. äkki tõesti ikka raami enda viga. kuid kui tõsine selline nagisemine siis ikkagi on. kas kellelgi on nii ka juhtund, et algul raam nagiseb ja mõne aja pärast juba laguneb?Ruve kirjutas:raam nagiseb ilmselt. mul nagiseb 2000 km sõitnud merida magnesium elite ka. tegelikult kõik alu raamid nagisevad, vähemalt niipalju kui minul neid on olnud on kõik nagisenud.
Mina saan asjast aru nii, et aluraam ise-enesest ei nagise, nagiseb ikka miski muu, mingi detail, kausid vastu raami vms., kuid aluraam pidi kõikke seda võimendama ja paremini tunda andma.peeter009 kirjutas:...äkki tõesti ikka raami enda viga.
sul võib isegi õigus ollaKarikas kirjutas:Mina saan asjast aru nii, et aluraam ise-enesest ei nagise, nagiseb ikka miski muu, mingi detail, kausid vastu raami vms., kuid aluraam pidi kõikke seda võimendama ja paremini tunda andma