PS! te muidu teate mõnda head kohta linnas kuhu ratast panna, et mingi valve isegi oleks või nii? Ühesõnag soovitage minule, kui algajale kõike paremat.
Tänan!
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
8000.- ratast ei jäeta mitte kusagile üksi, kõige vähem linna peale. kui sa seda nõuannet ei kuula siis juhtub varem või hiljem see, et tagasi tulles sa oma ratast ei leia sealt kuhu ta jätsid. ostes mingi megaluku petad ennast mitte pätti.fletchermemorial kirjutas:Nimelt otsin just ca 8000.- väärtuses ratta Shwinn. Nii esi kui tagu amordiga. Ühesõnaga kallis pill ma arvan. Ja probleem selles et vana rattaga käisin ma absull igalpool - Linnas, kinos, shoppamas. Ratta panin Norea panga hoone ette ühe lipuvarda külge kinni. Arvan et päris hea koht. Aga noh....nüüd see uus ratas mul ja tahaks nagu samuti igalpool sellega käia aga olge mehed ja soovitage mulle lukk mida nad raisad kati ei kisu nii kergelt. Nii kardan varguse eest. Hind pole nii oluline, tähtis on et turvaline oleks.
PS! te muidu teate mõnda head kohta linnas kuhu ratast panna, et mingi valve isegi oleks või nii? Ühesõnag soovitage minule, kui algajale kõike paremat.
Tänan!
no kõik rattaga linna peal käijad pole kindlasti oma jalgrattast aastate jooksul ilma jäänudRattur kirjutas:Ah jah, ei taha ära sõnuda, kuid MILLALGI varastatkse see ratas sul ära, kuna ükski lukk ei pea varast kinni, kui eset tahetakse
minu vana ratta varastas eestlane, aga eesti politsei on selline nagu ta on - nö kandikul oma poolt hangitud oma arvates igati väärtuslik info oli poogen venelasest lasnamäe piirkonna uurija-tädile ... ei aidanud mingi kisa ega sõim ... laiutati käsi ja sry - liiga vähe infi ja see on ainult minupoolne mingi ei tea kust krt võetud info ja selles ei saa nemad kindlad olla ja fakte seega ei kontrolli, kuna sedasi võivad teised kannatada, kuna minu inf ei pruugi õige olla ...fletchermemorial kirjutas:kas coca cola plazas ei ole siis mingit valvega rattaparkalt või mis? tra nii ei saa ju!! milleks muidu ma selle ratta siis ostsin!! Krt pooks munnnipidi üles need rattavargad!!! Krdi venelased!!!
fletchermemorial kirjutas:kas coca cola plazas ei ole siis mingit valvega rattaparkalt või mis? nii ei saa ju!! milleks muidu ma selle ratta siis ostsin!! Krt pooks üles need rattavargad!!!
Mina kasutan seal nimekirjas antud soovitust nr. 6 - kodust rattaga välja minnes ei tohi rattast enne käsi lahti lasta, kui kodus tagasi oled. Seni töötab laitmatultTõnis M kirjutas:Muide,kunagi oli lehes 6 nippi ka, kuidas teha veidike(!) varaste tööd raskemaks
Nomaeitea, te teete asja ikka eriti hulluks, seda juttu kuuldes peaksin ma oma ratta toas ka nii igaks juhuks pika trossiga radika külge mässima. Paljudel teil tegelt nagu kogemusi on ratta kasutamisega linnas, et nõnna vaesekest hirmutate.bambino kirjutas: Sa ostsid kaheksa tonniga fs maastikuratta, et sellega linnas ringi kruiisida. Ja selleks, et pool päeva otsida rattaparklat. Ja selleks et ülejäänud aeg muretseda, et keegi seda ära ei varastaks.
Võta ratas ja mine metsa!
olen muhvidega kokkupandud ülatorusid näinud nii eestis kui soomes. cold fact. kui inimene leiab posti küljest lõhkumata U-luku siis kuidas see raami lõhkumata terveks jääb? ka eestist on faktid olemas.Gunnar kirjutas:Tuleb lihtsalt leida piisavalt tõhus toru (liilusmärk, käsipuu), mida vargas lõhkuda ei saaks, sest raami nad vaevalt tükeldama hakkavad ja ma tõesti usun oma luku kaitsevõimesse.
..... tundub kangesti samasuguse põhjendamatu hirmu väljendus siin.
Ütleme nii, et tapetakse ka vähema pärast ja varastatakse ka rõdu pealt ja noaga äffardades, seega ei aita 100% ka see, kui rattast kordagi kodust väljudes lahti ei lase, aga see on nagu auto roolilukugagi, kuigi sellest on võimalik vargal mööda hiilida, võtab varas siiski auto sinu oma kõrvalt, kuna sellel pole sedagi.erikr kirjutas:olen muhvidega kokkupandud ülatorusid näinud nii eestis kui soomes. cold fact. kui inimene leiab posti küljest lõhkumata U-luku siis kuidas see raami lõhkumata terveks jääb? ka eestist on faktid olemas.Gunnar kirjutas:Tuleb lihtsalt leida piisavalt tõhus toru (liilusmärk, käsipuu), mida vargas lõhkuda ei saaks, sest raami nad vaevalt tükeldama hakkavad ja ma tõesti usun oma luku kaitsevõimesse.
..... tundub kangesti samasuguse põhjendamatu hirmu väljendus siin.
Selle asjaolu valguses oleks ehk piima järel käijatel mõistlikum kiirkinnitused tavalise poldiga asendada ? Detailide igakordne lukustamine on tunduvalt tüütum kui suhteliselt harv mutrivõtmega poltide lahti keeramine ?tommionu kirjutas:ja kui tõesti ostad mingi megaluku, mida naljalt katki ei tee, siis väga lihtne on ju kasvõi üks ratas (või isegi mõlemad rattad, kui si**lt luku paned) ja sadul, koos selle küljes olevate vidinatega ära võtta enamalt jaolt ...
jätame trammiga sõitmata, rahakoti jätame koju, auto müüme maha jne?cowrider kirjutas:Meil siin Tallinnas krabatakse tänaval mammil prügikott ka käest ära. Tuttaval on trammis seljakotti soritud, mitmel naistuttaval salaja või avalikult rahakott ära krabatud, autodes sees käimisest ja lõhkumisest rääkimata. Linnast väljas (looduses) on samuti autodes käidud ja Lahemaal telkimisel telk ja varustus pihta pandud. [...]
Ei, point on selles, et pidevalt tuleb turvalisusele mõelda ja kui seda mitte teha või kergekäeliselt teha, siis on suur tõenäosus, et võib halvasti minna. Seljakotti ei maksa ühistranspordis seljas hoida, kuna see segab teisi ja pätid saavad salaja sorida. Liiatigi ei maksa seljakoti välimises sahtlis hoida raha, dokumente, võtmeid ja mobiili, nagu mu tuttav on harjunud tegema. Rahakott tuleb hoida turvalises kohas ja enne rahakotiga bussipeatuses või kioski ees lehvitamist tuleb veenduda, et seda tehakse ohutult. Auto parkimisel tasub samuti mõelda kuhu see parkida ja milliseid täiendavaid turvameetmeid tarbida, kuigi tänaval vedeleva vara turvalisust on üsna raske tagada. Jalgratastega on lugu hullem. IMHO rahvarohke koht ei taga, et keegi su ratast pihta ei pane või mõnda juppi ei eemalda, isegi kui su ratas on lukus. Ainukesed variandid on valvur, hea õnn või siis kui varas ei ole su kraamist huvitatud. Minu ratas käib ka kolkaküla metsas lukku. Tõenäosus, et metsas on mõni tangide või rauasaega tüüp on piisavalt väike, et lukust natukenegi tulu oleks - juppe saab ikkagi virutada, aga ma olen lähedal.taavid kirjutas:jätame trammiga sõitmata, rahakoti jätame koju, auto müüme maha jne?cowrider kirjutas:Meil siin Tallinnas krabatakse tänaval mammil prügikott ka käest ära. Tuttaval on trammis seljakotti soritud, mitmel naistuttaval salaja või avalikult rahakott ära krabatud, autodes sees käimisest ja lõhkumisest rääkimata. Linnast väljas (looduses) on samuti autodes käidud ja Lahemaal telkimisel telk ja varustus pihta pandud. [...]
jah, selles justnimelt point ongi!cowrider kirjutas:Ei, point on selles, et pidevalt tuleb turvalisusele mõelda ja kui seda mitte teha või kergekäeliselt teha, siis on suur tõenäosus, et võib halvasti minna.
ei taga rahvarohkus tõesti midagi. aga selleasemel et kellegi jaki seespoolsest rinnataskust rahakoti pihtapanemisega vaeva näha, võetakse see teise inimese pükste tagataskust.....cowrider kirjutas:IMHO rahvarohke koht ei taga, et keegi su ratast pihta ei pane või mõnda juppi ei eemalda, isegi kui su ratas on lukus.
Nii võib maohaavad saada, võta nati kergemalt, tundub, et sul hakkab kergekujuline foobia tekkima. Kevadel alles läks mul mobla+rahakott, aga ega ei põe küll rohkem nüüd seepärast, elada ka vaja ju. Ja kui mõelda, kui palju imepisikesi patsille iga pool on...cowrider kirjutas: Ei, point on selles, et pidevalt tuleb turvalisusele mõelda....
Olen Selverisse shoppama minnes nende luku püsikasutaja. Tavaliselt on seal rattahoiukohas küll palju rattaid, kuid keegi eriti lukuteenust tõesti ei kasuta. Korraliku rattaga ma muidugi poodi sõita ei julge, samas ratta panen hoidlasse nõnda, et maksimaalselt oleks ta mul silma alt väljas 15-30 sekundit mis tähendab seda, et ratta juurest lahkudes vaatan ka enne ringi kas 30 sekundi raadiuses on kleptomaatiliste kalduvustega kodanikke.Gunnar kirjutas:
Muidu, ma pole kordagi Selveri lukku kasutanud, sest esiteks on mul endal lukk ja teiseks ajab imestama asi, et siis pean ma ju rattaga poodi minema, et lukk infoletist võtta ja siis tagasi välja. Ma arvasin, kuna pole nagu näind ühtki ratast mingi selveri kirjades lukuga, et see nagu neil ehk ei töötagi, ag akui lukud normaalsed, siis positiivne asi küll.