Megalt tüütav seljavalu

Mida süüa-juua treeningul ja võistlusel. Kuidas olla nii, et elu ei segaks sporditegemist ja vastupidi.
Vasta
intspektor
Rattur

Megalt tüütav seljavalu

Postitus Postitas intspektor » 07. 07. 2004. 12:49

Sõidan MTBd teist aastat ja siiamaani pole probleem väga hull olnud aga nüüd viimased paar nädalat on sõiduaeg päris räige seljavalu, iga 15-20 min tagant tuleb venitada. Ja pärast Haanjat on selg täitsa vussis valutab isegi nii sama. "Treeningupiiblis" käskis venitada muidu pidavat jäävalt valutama hakkama aga valu on just neerude juurest nii et ei oska nagu õieti venitada kah ei leia seda õiget asendit mis hästi toimiks. Äkki on mõni pedaalinahhaal kes mulle mõne hea nõuande pritsiks

René
Rattur

Postitus Postitas René » 07. 07. 2004. 12:55

Ja neere selle sigaduse põhjustamises Sa muidugi ei kahtlusta? "Kogenematul" - ehk sellel, kel pole enne neeruvalu olnud - võib neeru- ja lihasvalu kergesti segi ajada. Ja ka neerudest võivad tekkida lihasspasmid...

Üks mu tuttav rääkis, et tema sõber - "üks kõva sõitja" - olevat Tartu RRil oma neerud lahti sõitnud...

Ei tea...
Viimati muutis René, 07. 07. 2004. 12:57, muudetud 1 kord.

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Re: Megalt tüütav seljavalu

Postitus Postitas erikr » 07. 07. 2004. 12:56

intspektor kirjutas:Äkki on mõni pedaalinahhaal kes mulle mõne hea nõuande pritsiks
valu on keha ainuke viis sulle märku anda, et teed talle liiga.
foorumis on küll vähemalt 3 arsti, siiski õige arst siin konsultatsiooniga ei tegele.
vähenda koormust.
mine arsti juurde.
Viimati muutis erikr, 08. 07. 2004. 08:25, muudetud 1 kord.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 07. 07. 2004. 13:09

seda teemat on siin ka sõiduasendi osas lahatud. otsing abiks. oma seljavaluprobleem lahenes sõiduasendi muutmisega kunagi.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

mestari
Rattur

Postitus Postitas mestari » 07. 07. 2004. 15:22

Mati kirjutas:oma seljavaluprobleem lahenes sõiduasendi muutmisega kunagi.
Kas selliseks nagu avatari rattal :D :D

Kasutaja avatar
tsainik
Rattur

Postitus Postitas tsainik » 08. 07. 2004. 09:21

intspektor kirjutas:...aga nüüd viimased paar nädalat on sõiduaeg päris räige seljavalu, iga 15-20 min tagant tuleb venitada.
pole küll spetsialist aga proovin anda nõu ( endal seljajama sama stabiilselt kaasas nagu pump ja kumm :? )
oletused-
et asi paar viimast nädalat- pakun süüdlasteks külm-niiske ilm ja ülekoormus-treening seljale
soovitus- ( enda praktika, garantiid ei anna, alla ei kirjuta )
puhka selg välja, kasuta soojendavat spordikreemi, ja venita, tee soojendus seljale ENNE kui rattaselga istud.
samas ühinen 100% erikr arvamusega- käi ära arsti juures (spetsialisti, mitte perearsti)

Kasutaja avatar
tarmo
Testisõitja

Postitus Postitas tarmo » 08. 07. 2004. 09:40

intspektor kirjutas: Äkki on mõni pedaalinahhaal kes mulle mõne hea nõuande pritsiks
mulle rääkis spordiarst et seljavalu sõidu ajal põhjustab tihti mineraalainete puudus. umbes nii, et alaselja lihased saavad mtbga kõva koormuse ja lihased väsivad kiiremini kui on mineraalainete puudus. endal valutas ka selg nö. algaastatel tihedamalt. midagi erilist ette ei võtnud - talvel treenisin jõusaalis selga korralikult ja min. aineid söön ka. nüüdseks on valu unustatud 8) isegi tahko 8 tunnise sõidu ajal hakkas korraks selg väsima esimese ringi lõpus, aga seal on ka meeletu tantsimine ratta seljas. jõin sõidu ajal segu, kus oli min. aineid üsna ohtrasti ja igal juhul teisel ringil valu enam polnud. ei tea kas oli see joogist, sest ei kujuta ette kui kiiresti min. ained imenduvad, aga igal juhul probleemi enam polnud.

Kasutaja avatar
T6nis
Rattur

Postitus Postitas T6nis » 08. 07. 2004. 09:58

Üldiselt tundub, et ÜKE + hüdratsioon (lihased ja neerud) on enamasti märksõnaks alaselja valu puhul.
Mulgis hakkas mul selg esimese 20minutiga valutama, ei taibanud juua ja ka kehaline ettevalmistus oli nõrgem kui näiteks Kõrves sõites kus seljavaluvalu hakkas alles poolteist tundi peale starti... samas oli mul sadul oma 5cm kõrgemal, hmm
:arrow: Pisut asjalikku juttu seljavalu vähendamisest
:arrow: Ja siin siis kiiremad meetodid seljavalu vähendamiseks
Viimati muutis T6nis, 08. 07. 2004. 11:10, kokku muudetud 2 korda .

Kasutaja avatar
SL
Rattur

Postitus Postitas SL » 08. 07. 2004. 10:26

Jällegi minu kogemus - talvel sai kõvasti selga treenitud kuid seljavalu/väsimus tuli, kui sain kätte selle aasta ratta ja "passatka" paika panin. Ju siis oli natuke teisiti kui eelmisel rattal (kuigi mõõtsin).
Tõstsin lenksu ca 5mm (panin ühe seibi vahele) ning valu/väsimus kadunud. Olin ise ka üllatunud, kui väiksest muutusest võib niipalju kasu olla.

jjanno
Rattur

Postitus Postitas jjanno » 11. 07. 2004. 09:51

Tere

Seljavalu on ka mulle tuttav teema. Kahjuks isegi liiga :(

Igatahes. 2 suve tagasi hakkas mindki vaevama seljavalu. Ainuke mõeldav asend oli ratta seljas :)
Ravi: Ravivõimlemine ja venitamine. Tänaseks olen sellest enamvähem üle saanud.

Seega soovitus: Võimlemine, venitused, harjutused lihaste tugevdamiseks.

jJanno

Kasutaja avatar
Konflict
Rattur

Postitus Postitas Konflict » 11. 07. 2004. 11:07

ma sain sellest valust lahti siis kui liigutasin sadulat natuke ettepoole. ja peale seda pole probleeme olnud:)

intspektor
Rattur

Postitus Postitas intspektor » 26. 08. 2004. 15:41

Tänan nende soovituste eest, valust siiani päris lahti pole saand, aga venitamine on aitanud kõvasti ja selg tuleb soe ka hoida, siis on valu tunduvalt leebem. Aga noh eks ma otsin lahendust edasi ja kui leian annan ka teistele teada, head mõtted endiselt oodatud:)
Motivatsioon ei vii kuhugi, kui sul pole selleks jalgu.

P
Rattur

Postitus Postitas P » 26. 08. 2004. 20:15

Oeh, ma just tulin treenimast. :)
Mul oli selle hooaja alguse poole (siis, kui hakkasin tihedamalt sõitma) kah valu. Aga see läks kuidagi ruttu üle. Nüüd on kurat (vabandust väljenduse pärast, asi on tõesti nõme) jälle seljas, all pool just selline põrgulik valu, et tule või ratta seljast maha ja viska pikali. Siis sõidan sirge seljaga käed lahti (maanteel muidugi) nats aega ja siis kaob ära. Kuid panen käed lenksule, väntan 10p ja valu kohe tagasi. Venitusi olen teinud vaid ratta seljas sõites, et käed lahti, siiis ajan selja nii sirgu kui saan jne. Loodan, et jääb meelde ja tulen homme rattalt maha ja venitan korralikult. Ehk aitab.
Aga no see valu on ikka pääris tugev, metsas sõites ei ole tunda andnud. Ehk peaks tõesti mõne spordi arsti juurde minema. :arrow:
Ah jaa, sadulat olen liigutanud nii ja naa, pole eriti aidand. Muidugi see valu hakkas tunda andma, kui uue ratta ostsin paar näd. tagasi. Uue rattaga asend madalam. Aga noh, seda oli ka enne uut ratast, ja valu oli siis sama tugev.

Ray
Rattur

Postitus Postitas Ray » 26. 08. 2004. 21:46

Ise olen kasutanud võistlustel pipraplaastrit. Hoiab selja sooja ja pehmena ning sõidu ajal ei jää selg valusaks ja kangeks.

Vasta

Mine “Toitumine ja eluviisid”