Helkurid ja politsei
Helkurid ja politsei
Tekkis selline küsimus, kui palju rahvast omab ratastel helkureid? Ja kas on ka politseiga tegemist olnud helkurite puudumisel Teatavasti peab jalgrattal olema:
vähemalt ühe ratta mõlemal küljel kollane helkur;
pimeda ajal või halva nähtavuse korral sõites ees valge ja taga punane tuli või viimast asendav punane helkur.
Enda rattal sellised vidinad puuduvad ja õnneks politsei pole ka veel tülitanud
pimeda ajal või halva nähtavuse korral sõites ees valge ja taga punane tuli või viimast asendav punane helkur.
Enda rattal sellised vidinad puuduvad ja õnneks politsei pole ka veel tülitanud
Re: Helkurid ja politsei
Mis sa politsei pärast muretsed? Kui elu armas on siis pane need asjad endale või rattale kähku külge. Abiks on need kindlasti ja varsti märkad, et korralike helkuritega varustatud ratturile tehakse ka oluliselt vähem napikaidMatkaja kirjutas: Enda rattal sellised vidinad puuduvad ja õnneks politsei pole ka veel tülitanud
oot-oot, kui ma su nägu avatarilt vaatan, kas sa mulle hämaras, 2001 siis olid kah ilma ühegi helkurita, rattaga masinasse, ca 19.00 sept, ette ei sõitnud, Tln Sütiste teel? Tundud küll sama persoon olevat, kelle ma Mustamäe kiirabisse viisin. Lõug oli viltu (lõime kohapeal paika) ja rangluu puruks. Tuli ka politsei, kes su süüdlaseks korrigeeris. Su vanematel on siiamaani ca 3600.- maksmata.Intzz kirjutas:omal ei ole ja ei pane ka
Viimati muutis mart, 08. 07. 2004. 20:35, muudetud 1 kord.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
ot: esikodarates olevad helkurid võivad väga lihtsalt Teid yle lensku ajada, tuttav rääkis, kuidas tal sõbral mäest suurel kiirusel alla sõites helkur lahti tuli ja sõitja maandus väga kurvalt.
Enda rattal ees ei ole helkurit(lenksu peal oli ja mulle seal ei meeldinud) samuti ei ole kodarates, kuid taga sadula all on olemas(ei sega seal ju kedagi).
Üldiselt soovitaks ikka kasutada neid, nagu öeldakse, et helkur on odavaim elukindlustus.
Enda rattal ees ei ole helkurit(lenksu peal oli ja mulle seal ei meeldinud) samuti ei ole kodarates, kuid taga sadula all on olemas(ei sega seal ju kedagi).
Üldiselt soovitaks ikka kasutada neid, nagu öeldakse, et helkur on odavaim elukindlustus.
Re: Helkurid ja politsei
Teatavasti peaks sul lenksu küljes mingi kell või pasun ka olema....Matkaja kirjutas: Teatavasti peab jalgrattal olema:
Eelkõige ise tead kui kõrgelt oma elunatukest hindad ja end teistele märgatavaks tahad teha.
Minul rattal ees valge ja taga vilkuv punane helkur ning olenevalt olukorrast teinekord ka natuke silmapaistvam riietus.
vaevalt küll.mart kirjutas:oot-oot, kui ma su nägu avatarilt vaatan, kas sa mulle hämaras, 2001 siis olid kah ilma ühegi helkurita, rattaga masinasse, ca 19.00 sept, ette ei sõitnud, Tln Sütiste teel? Tundud küll sama persoon olevat, kelle ma Mustamäe kiirabisse viisin. Lõug oli viltu (lõime kohapeal paika) ja rangluu puruks. Tuli ka politsei, kes su süüdlaseks korrigeeris. Su vanematel on siiamaani ca 3600.- maksmata.Intzz kirjutas:omal ei ole ja ei pane ka
tegelikult on nii, et pimedas ei sõida kuna minusugustel pole siis eriti midagi teha. Ise oman sarnast kogemust nagu eelpool kirjeldati - helkur tegi piuuu... ja mina olin võsas
2+2 kollast helkurit ratastel, ees valge helkur, taga vilkuv tuluke. Sõidukingadel taga helkur, kiivril vist samuti taga helkur, kui pikad püksid, siis jalas helkurpaelad, kilejopel helkurribad, sõidupükstel vist samuti mingi helkur, kuni kevadeni oli veel esilatern. Kui matkan, siis on pakiraamikottidel ka helkurribad - olen vist üsna nähtav, aga napikaid tehakse ikka. Politseiga kokkupuuteid pole. Asisem esilatern on päevakorras - pole otsustanud, millist osta. Tuleks vist ette mingi dioodidega ajutine vidin osta, sest muidu põrkan veel pimedas mõne valgustamata ratturiga kokku. Valdeku tn poes selline vist 76 kr.
Pimedal ajal sõidan praktiliselt vaid hilissügisel ja talvel. Selleks kasutan reflektorribaga pöidasid (väga toimekad, asendavad neid kodaratele kinnituvaid kobakaid!) ja sadulakoti külge käivat punast lampi. Rääkimata sellest, et tänapäevased selleks ettenähtud riided omavad kõiksuguseid helenduvaid elemente. Igatahes pole korravalvurid minu vastu veel nende aastate jooksul huvi tundnud kuigi Rocca kant neile muidu meeldib.
Veiko v?ttis s?nad suust...
Mul sellest s?jaaegsest tagahelkurist vist tolku ei ole. Küll aga on tore asi 3x8cm suur punane ruut, valmistet kleepekast, mida pannakse t?kkepuudele.
Korralik akutuli ees on ka abiks.
Kui tulede peale asi läks, siis oleks küsimus: kas keegi pole kunagi aretanud dünamole pingeregulaatorit? Igavene hädine asi, toodab vahelduvvoolu ja üks juhe on ratta kere...
Mul sellest s?jaaegsest tagahelkurist vist tolku ei ole. Küll aga on tore asi 3x8cm suur punane ruut, valmistet kleepekast, mida pannakse t?kkepuudele.
Kui tulede peale asi läks, siis oleks küsimus: kas keegi pole kunagi aretanud dünamole pingeregulaatorit? Igavene hädine asi, toodab vahelduvvoolu ja üks juhe on ratta kere...
kui jutt läheb tulede peale siis teed vastava teema õigesse kohta.Soobel kirjutas:Veiko v?ttis s?nad suust...
Sõidan palju pimedas.Mnt ratta olen varustanud hädapärasega - täpselt niipalju või niivähe, kui LE nõuab. Valgemal ajal võtan esimese, rohelise vilkuri ära. Matkarattal ja "tarberattal", hübriidil, on täielik tulevärk - kõikvõimalikud helkurid, vilkurid. Olen märganud, et pimedal ajal hoitakse sellisest ufost eemale küll ja edeva inimesena meeldib mulle näha kaasliiklejate üllatunud nägusid. Elada tahaks ikka ka ja võimaluse korral mitte sandina. Ratta küllest lahtitulevate helkurite kohta niipalju, et IGAT detaili tasub aeg-ajalt kontrollida. Tehnika on juba kord selline, et ise ei parane...
mul pole ratta küljes ühtegi helkurit lenksuoma jäi mulle ette võistlus numbrite paigaldamisel (võib-olla ma ei oska numbrit õieti paigaldada)
kodeara omad soovitas üks vanem sõitja ära võtta sest need võivad lahti minna ja seejärel on valus lend Üldiselt ma sõidan valgemal ajal ning mul on mõlemal pika särgi käisel helkurid ja ka kingadel, riided on heledates värvides ( rakvere omad kollase, valge ja sinisega )
kodeara omad soovitas üks vanem sõitja ära võtta sest need võivad lahti minna ja seejärel on valus lend Üldiselt ma sõidan valgemal ajal ning mul on mõlemal pika särgi käisel helkurid ja ka kingadel, riided on heledates värvides ( rakvere omad kollase, valge ja sinisega )