Uusi radu Harku metsas

Tead head ja huvitavat rada või sõidukohta. Jaga ka teistega.
Vasta
Kasutaja avatar
Andrus K
Rattur

Postitus Postitas Andrus K » 30. 04. 2004. 08:41

Alvaro kirjutas: Krt, jube raske on sellest Nõmme ja Harku metsast midagi "erutavat" leida, kui ma seal juba kaheksandat aastat tiirutan......... :(
hold on, man.
Eilse ekspeditsiooni tulemusena avastatud ja juba pisut sõidetavamaks muudetud u. 700 m jupp täiesti uut hardcore singletrack`i. Päris kindlasti pole sa seal sõitnud :wink:
Trennis tuleb sõita sama kiirest, kui võistlusel. Või isegi natuke kiiremini!

opa
Testisõitja

Postitus Postitas opa » 30. 04. 2004. 08:54

Hmm, no midagi uut tahaks isegi Harkus näha 8) Võib ju olla küll, et miskit on vaateulatusest välja jäänud.

Kasutaja avatar
Alvaro
Rattur

Postitus Postitas Alvaro » 30. 04. 2004. 09:11

Andrus K kirjutas: hold on, man.
Eilse ekspeditsiooni tulemusena avastatud ja juba pisut sõidetavamaks muudetud u. 700 m jupp täiesti uut hardcore singletrack`i. Päris kindlasti pole sa seal sõitnud :wink:
Nagu ütlesin, raske, aga mitte võimatu. Demod äkki täna? Sobiks täitsa selline sõit. Ja ma üldse ei väida seda, et ma kõik rajad siin ümbruskonnas läbi kamminud olen....

maanus
Rattur

Postitus Postitas maanus » 30. 04. 2004. 09:30

Viska väike selgitus , kust kohast otsida oleks kergem.

Kasutaja avatar
Andrus K
Rattur

Postitus Postitas Andrus K » 30. 04. 2004. 09:37

materjaliga tuleb veel tööd teha.
Kõik omal ajal.

Kellel radade leiutamise soov harku metsa, siis rikkalik kaardimaterjal ja huvitavad dokumendid asuvad siin: http://www.kootplaan.ee/HARKU/harku.htm

Prindi sind huvitav osa sind huvitavast kaardist välja ja metsa.
:arrow: Igale kilplasele oma aken ja igale maastikuratturile omanimeline singletrack :P

Kasutaja avatar
huko
Rattur

Postitus Postitas huko » 30. 04. 2004. 14:01

Andrus K kirjutas:materjaliga tuleb veel tööd teha.
...igale maastikuratturile omanimeline singletrack :P
Kas töö tegemine seisneb selles, et teed silte kus loeb: Andrus K -nimeline singletrack. Ilma loata sõitmine karistatav! Pilt

Pilt
Signature sucks! Pilt

ullpüss
Rattur

Postitus Postitas ullpüss » 30. 04. 2004. 15:20

Tundub, et seda kanti ikka arendatakse korralikult. Isegi teealune tunnel on plaanis Tähetorni tee alt, mis Nõmme suusaraja Harku metsaga ära peaks ühendama.

Kasutaja avatar
Kuldar
Trendirattur

Postitus Postitas Kuldar » 01. 05. 2004. 20:05

Mitte et ma nüüd mingi tulihingeline harkumetsafänn oleks, aga mõni sõnavõtt on tõesti pisut ülekohtune.
Ma ei tea, kas AndrusK räägib samast rajajupist, aga ise kakerdan alati selle "karvasema" profiiliga liiva-juurikaraja läbi + üles-alla variatsioonid mäeküljel. Lõbu jätkub vaevalt 8...10 minutiks, seejärel kolistan tagumise suusaraja läbi (tatistan, kuugan vett ja kirun valitsust). Nii 4-5 korda. See on nagu kiirtoit, pole midagi uudset ja erutavat, aga kõhtu täidab.
Kui kellelgi veel tõesti midagi seal avastamata on, andke aga julgelt märku. Teeme ära!

Kasutaja avatar
Andrus K
Rattur

Postitus Postitas Andrus K » 02. 05. 2004. 08:59

Kuldar kirjutas: Ma ei tea, kas AndrusK räägib samast rajajupist, aga ise kakerdan alati selle "karvasema" profiiliga liiva-juurikaraja läbi + üles-alla variatsioonid mäeküljel. Lõbu jätkub vaevalt 8...10 minutiks, seejärel kolistan tagumise suusaraja läbi ...
Kuldar, Kuldar. Vaata eelpooltoodud lingilt kaardimaterjal läbi :wink: . Siis taipad, et areaal, mis piirneb Tähetorni tänava, Harku-Laagri maantee ja Tihniku tn. äärsete ladudega on SUUR. Rohelist värvi on kaardil palju 8) sealhulgas kolm sood 8) (Valge, Kollane ja Must). Musta soo piirkond on väga huvitav kant 8) . Reaktiivala planeeringki näeb ette seal mitmeid matka-jooksu-rattaradu, sildade ja truupide ehitusi jne ...

Lisaks asub Harku metsas Opa Singletrack, mida pikendasin 2x (töö pooleli) ja Harku Singleteack. Kõik huvitavad piirkonnad annab üheks 5 km. ringiks ühendada nii, et Harku metsa kiirteid tuleks kasutada vaid mõnesaja meetri ulatuses ...

Kasutaja avatar
LauriA
Rattur

Postitus Postitas LauriA » 02. 05. 2004. 11:01

Andrus K kirjutas:Siis taipad, et areaal, mis piirneb Tähetorni tänava, Harku-Laagri maantee ja Tihniku tn. äärsete ladudega on SUUR. Rohelist värvi on kaardil palju 8) sealhulgas kolm sood 8) (Valge, Kollane ja Must). Musta soo piirkond on väga huvitav kant 8) . Reaktiivala planeeringki näeb ette seal mitmeid matka-jooksu-rattaradu, sildade ja truupide ehitusi jne ...

Lisaks asub Harku metsas Opa Singletrack, mida pikendasin 2x (töö pooleli) ja Harku Singleteack. Kõik huvitavad piirkonnad annab üheks 5 km. ringiks ühendada nii, et Harku metsa kiirteid tuleks kasutada vaid mõnesaja meetri ulatuses ...
Tekkis ka huvi:

1. Kus selle kaardi peal nn must soo on?

2. Kas Opa singletrack on 1,5km lillaga tähistatud sirge lõigu kõrval vasakul kui kaarti vaadata? Sügisel korra kõndisin nii sama seal metsas - siis tundus olevat seal ainult selline soine maastik. Kas ta peaks olema sarnane neile radadele, mis on kaardil vasakul ja tähistatud musta katkendliku joonega.

3. Kas Harku singletrack on seal, kus 1,3km ja 1,5km lilla moodustavad 90kraadise nurga (ja kust läheb siis vasakule roheline rada Harku mõisa poole). Kas selle raja algus peaks olema seal künka peal, kus liivaluide on? Või alustate juba kaardi suhtes 1,3km lilla lõigust ülevalt poolt metsas? Millalgi kevadel ma seal natuke eksperimenteerisin; sealt peaks midagi kombineerida õnnestuma küll.
Segasaun on siis, kui on puu- ja elektriküte.

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 02. 05. 2004. 16:13

LauriA kirjutas: 2. Kas Opa singletrack on 1,5km lillaga tähistatud sirge lõigu kõrval vasakul kui kaarti vaadata? Sügisel korra kõndisin nii sama seal metsas - siis tundus olevat seal ainult selline soine maastik. Kas ta peaks olema sarnane neile radadele, mis on kaardil vasakul ja tähistatud musta katkendliku joonega.
ei, opa singletracki pole siin märgitud, läheb mingi 30 m tagumisest ristteest harku poole minnes vasakule kraavikaldale, mitmes kraav kaardil, jään hetkel võlgu. opa rada on minu mäletamist mööda lühike ja tupik. see mida sina mõtlesid oli sügisel rattaga sõidetav kuid kas tal mingit nime on, ei tea.
LauriA kirjutas: 3. Kas Harku singletrack on seal, kus 1,3km ja 1,5km lilla moodustavad 90kraadise nurga (ja kust läheb siis vasakule roheline rada Harku mõisa poole). Kas selle raja algus peaks olema seal künka peal, kus liivaluide on?
viewtopic.php?p=10367#10367
sul on üsna õigus.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Kasutaja avatar
banzai
Rattur

Postitus Postitas banzai » 19. 07. 2004. 11:06

Küsimus Harku radade suuna kohta. Kuna viimasel ajal mõned vastassuunas sõitjad on äärepealt suutnud tekitada kokkupõrkeid (pimedad kurvid nimelt). Siis tekib küsimus, et milline on see kirjutamata reegel mida pidi Harku ringe sõidetakse? Mina olen näiteks "lillat" ringi (kaardil), sõitnud alati suunas nagu talvel suuskadegagi ehk siis vastupäeva (mis on kaardil ka joonega näidatud).

Kasutaja avatar
Marti
Rattur

Postitus Postitas Marti » 19. 07. 2004. 11:15

banzai kirjutas:Küsimus Harku radade suuna kohta. Kuna viimasel ajal mõned vastassuunas sõitjad on äärepealt suutnud tekitada kokkupõrkeid (pimedad kurvid nimelt). Siis tekib küsimus, et milline on see kirjutamata reegel mida pidi Harku ringe sõidetakse? Mina olen näiteks "lillat" ringi (kaardil), sõitnud alati suunas nagu talvel suuskadegagi ehk siis vastupäeva (mis on kaardil ka joonega näidatud).
Vastupäeva sõidan mina ka, suurema osa sõidavad minu teada ka ikka selles suunas. Vähemalt siiani on alati nii olnud.
Raske Õppustel, Kerge Lahingus!
Twisted Mind Bikers

maanus
Rattur

Postitus Postitas maanus » 15. 09. 2004. 20:21

Polnd mujale panna aga hoiatuseks, et kui Harku radadel näete kolme puuoksa keset teed püsti(muidugi pimedas on eriti sitt lugu kui valgustuseta paned niplisse ja veel toigas ka kodaras aga vähemalt valges rahvas teab hoiduda) siis seal on tee ohtlikult läbivajunud olgugi , et kaugelt paistab süütu värk olevat.Täna Veloman sai tunda kuidas selline salakaval koht nipli põhjustab.Koht siis ise on umbes selle koha peal , kui sealt Veskimöldre ringtee pealt otse parki sõites tuleb varsti teine tee vasakule ning sealt otse ning ohtlik koht ongi enne ristmiku.

Vasta

Mine “Rajad ja ringid”