Kett ei püsi peal

Remont ja hooldus
Vasta
Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Kett ei püsi peal

Postitus Postitas veiko » 24. 07. 2004. 14:59

Probleem selles, et kui ees ja taga on suurel hammakal siis loobib eest ketti väiksemale. Kett on täiesti uus. Nii uus, kui uus saab üldse üks kett olla :). Jupid kõik XT04. Oskab keegi öelda, milles võib põhjus olla.
Seda, et nii ei sõideta ja see pole hea jne, ma tean. Aga varem sellist probla polnud.

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Re: Kett ei püsi peal

Postitus Postitas erikr » 24. 07. 2004. 15:06

veiko kirjutas:Probleem selles, et kui ees ja taga on suurel hammakal siis loobib eest ketti väiksemale. Kett on täiesti uus. Nii uus, kui uus saab üldse üks kett olla :). Jupid kõik XT04. Oskab keegi öelda, milles võib põhjus olla.
Seda, et nii ei sõideta ja see pole hea jne, ma tean. Aga varem sellist probla polnud.
selles ongi uba, et kett on liiga uus, ei paindu veel vabalt niipalju ja oma jäikusest hüppab su äraaaetud XT04 suurelt hammakalt vasakule.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Re: Kett ei püsi peal

Postitus Postitas veiko » 24. 07. 2004. 15:15

erikr kirjutas: selles ongi uba, et kett on liiga uus, ei paindu veel vabalt niipalju ja oma jäikusest hüppab su äraaaetud XT04 suurelt hammakalt vasakule.
Unustasin mainimast, et vana ketiga tegi samamoodi (PC99).

maanus
Rattur

Postitus Postitas maanus » 24. 07. 2004. 15:29

Peale viimast hooldust mul ees kõige suuremale ka paarkorda viskas lihtsalt maha, viskas kolmandalt ehk siiseest kõige suuremalt otse maha.Aga ilmselt saab selle ka venimise takka kriblada , kuna enam seda esinenud pole.

Kasutaja avatar
kalle_100%
Rattur

minul kett korras

Postitus Postitas kalle_100% » 24. 07. 2004. 15:57

Mul ei püsinud kett ka mõnedel hammakatel (hammakas uus, kett vanem) enne ja peale viimast tagaratta sirgeks ajamist (enne oli Möbiuse leht).
Minul põhjus väga lihtne. Nimelt oli kett liiga lähedal järgmisele hammakale, ja seal oli paar hammast pisut sissepoole (nii 1/2-1/4 mm) paindes. Piisas käiguvaheti trosside kruttimisest (kaks kruvi ja üks mutikas).
Kui aga keti lülide vahe ning hammaste vahe võib olla erinev ning ise ei oska seda mõõta, tuleks ikkagi teeninduses käia...

Ahjaa, ja üks proble veel, mis mul eneselgi oli. Nimelt oli teenindus hammakad liig lähestikku keeran'd...

Ja kui Sul tahtmist on, siis võiks seda rubriiki "Naljakad juhtumid rattatöökodadega" täiendada...
Ratas ribadeks

Vasta

Mine “Hooldus”