Nonii, üks sõit jälle seljataga. Polnud küll nii raske, kui Haanja, aga muda ja mägesi oli täie raha eest. Esiteks, peale Haanjat rattatrenni ei ole teinud, mõtlesin küll, et vist kuskil 15 km on kang kah.. Startisin 250-400 grupist, läksin mingi 20 mintsa varem sisse, rahvast oli juba päris palju seal, viskasin ratta kuskile tahapoole vastu aeda ja läksin põiele ja venitama. Mingid jooksid end soojaks, minuarust suht mõtetu tegu, kuna väntamiseks kasutad nats teisi lihaseid. Siis tagasi ratta juurde ja starti ootama. Kui pauk käis hakkasin sekundeid lugema, et kaua mul lähed, kui ma stardijoonest üle olen..mingi 40 sek-i läks. Alguses oli see pikk asfaldi lõik nats igav, keskmine kiirus võis seal olla mingi 50 ehk, ise hoidsin seal tagasi, et mitte kangi saada. Mingi CFC tont tõmbles seal minu pundis ja peaaegu oleks mitu meest maha tõmmand oma vingerdamisega (ise nagu maanteed peaks olema sõitnud ja peaks teadma, et sellist lollust ei ole mõtet teha grupi keskel, et hakkad olematutest pragudest läbi pugema) Kui sõit tehnilisemaks läks, siis olin umbes 350-ndal kohal ja siis hakkasin vaikselt ette otsa liikuma. Käärikule jõudsime minuarust jube kähku, järsku olin metsast väljas ja siis tuttav rolleri rada. Siis jõudsime Kekkose rajale, see laskumine, kust eelmine aasta üles kangutati, see oli seff, nagu mingis pudrus sõidad, maapind nii pehme ja rattal juhitavust pole ollagi aga ikka pidi hoogu juurde väntama
. Esimesest TPs võtsin juba kõrvale ja sõin-jõin, paar kohta kaotasin, aga järgne tõusu peal olin tagasi pundis. Siis edasi Kekkose rada...seda päris pikalt..vist oligi pool maad seal kekkosel
, igatahes maru pikk oli, aind mudased tõusud ja siis kiired laskumised, kus enamus pidurdasid, kuigi ei olnud vaja ja siis peab jälle mingi võsast läbi sõitma, et mitte neile tagant sisse sõita. Kuskil seal oli üks mudane laskumine, mida eessõitja (ilma clippideta) pea täies pikkuses külg ees võttis ja siis karjub, et "****, libe raisk on" (No Shit Sherlock!!). Siis veits TRM-i rada ja teine TP, jälle sööma ja soola sisse ajama ja minek. Siis natukene metsa ja siis hakkasid need kruusateed ja mu jalgade surm. Kõik andsid ullu tempot sirgete, et eessõitjad kiiresti kätte saada aga kurvis võetakse hoog jälle nii maha ja pingutusest polnd kasu. Uuesti Kääriku, seekord staadion, seal kandis jälle rajad tuttavad ja tämbasim pundist minema ja järgmistele sappa, nondelt ka eest ära ja iis hakkasid need kuradi asfaltteed, neid ma ei jõudnud üldse sõita, mingi väike tõusunukk ja kiirus alla 25 (krt, kruusatõuse sõitsin ka kiiremini), tagant tuldi järgi ja siis laudteele kah, väga libe ei olnudki, seal oli see fotograaf ka ja siis üks Porteri vend hakkas poseerima talle (nr 224)
ja siis kui ta laudteest üles sai, siis mingi kuju filmis seal ja Porteri vend jälle teeb trikke ja küsib tollelt, et "noh, said peale vä?"
Edevus.... Vahepeal hakkasid tehnilised probleemid kimbutama, Chainsuck nimelt, esimesel hammakal koguaeg (seda kasutasin ikka päris palju seal) ja eest teisel kah vahepeal tõmbas kinni, kui veest läbi, siis lõi hammakad puhtaks ja sai jälle sõita korralikult. Siis tuli see ull mägi, joostes üles sealt, jalad täiega krampi, vändata enam ei jõua, punt läheb eest ära. Mõtlesin, et võtan tuulde kellelegi, et nat kiiremini liikuda. Sain mingile Corratec-i kujule tuulde, aga too paras ****, vaatab taha, näeb mind ja laseb jala sirgu, enne rsk rippus küll tuules, kui ma vedasin. Siis tuli tagant 5 ratturit, kellega koos, väikeste vahetustega sai nii 45 km/h kulgetud, kui ma ära vedasin, siis kukkusin pundist välja kah, aga kohe oli kruusale pööre ja panin osadest mööda jälle. Jälle TRM-i rada, asfaldi laskumine ja apteekrimäed. Soojendusel sõitsin läbi selle, siis sain sõites üles, nüüd jälle chainsuck ja kiirkõnd (ette ei jäänd kellegile, isegi mõnest sain mööda). Soojendusel mõtlesin, et siin nüüd paugutan ja sõidan eest ära, aga jah, ei jõua. Statka ringi lõpus, kui 500 meetrit oli veel jäänud, ratas ei liikund enam üldse, mõtlesin, et kas kumm tühi või mis, igatahes sõita ei jõua. Ühes ratturist sain veel mööda ja oligi finish..täiega läbi lõpuks. Koht 216, aeg 2.07 Paras muinasjutt sai vist, enamvähem nagu mingi rajakirjeldus...
Edit: sõitsin Speedmax A/O-dega ja suht jästi püsis, kruusal kiiretes kurvides viskas veits külge ette, aga mudas oli bueno. Rõhk oli ka mingi 2-2,5 atti, niiet ei raputanud ka eriti.
Üks soovitus veel, eelmine päev ärge jõusaali minge, mul ülakeha täiega lõi tuld, käed olid nõrgad jne, jalad ka üpris pehmed.