Eesti MTB võistluste tulevik

Infot ja muljeid võistluste kohta
Foorumi reeglid
Võistluste osaluste müügifoorum asub: viewforum.php?f=152

Mida teha Eesti maratonidega (eesmärgiks võitja aeg min 2,5 h)

Küsitlus lõppes 30. 09. 2004. 11:54

Rajad pikemaks
14
15%
Rajad raskemaks
27
29%
Rajad raskemaks ja pikemaks
22
24%
Pole midagi vaja teha
29
32%

Hääli kokku: 92

René
Rattur

Postitus Postitas René » 17. 09. 2004. 11:04

Mati kirjutas:Sry, aga minu jaoks jääb arusaamatuks - vingutakse ja samas ei taheta asju rahulikult arutada. Teemad lähevad teema sisust isiklikuks. Küsija suu peale vist tavaliselt ei lööda. Hakka või kahetsema, et teema püstitatud sai. Kuigi küsitluse tulemusedki näitavad, et nagu päris rahul rahvas praeguse asjaga pole.

Ja lõpuks mu viimane sõna selles teemas. Meie seltskonnas tundub olevat hunnik hiromante, kes teavad ette kuidas võimalikud lahendused realiseeruvad ilma neid proovimata ja kohati isegi keeldudes varinte kaaluma. Rattatrenni positiivne kõrvalnäht :)

Peace :)
Minu arust on äärmiselt positiivne, et Mati teema algatas. MTBs käib elu, mõtted jooksevad, MNT on nagu talveunes karuott, kuigi tsipa juba liigutab väikest varvast.... (jajah, objektiivsed asjaolud).

Seega - War, MTB!!! :wink: Kasu on rohkem kui kahju.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 17. 09. 2004. 11:18

AndreK kirjutas:...Ja mis puutub XC teemasse, Mati, mida sa siis üldse kirjutad sellest kui sa sellest midagi ei tea/pole kohal käinud!
NO OFFENCE!
Ikka pean veel korra sõna võtma, krt :) . XC-d ei puudutagi sisuliselt ju. Tõstsin selle teema ka üles, kuna kuulduste kohaselt (mis on kogu selle teema alus, MITTE minu isiklik arvamus) pole rahvas ka sellega rahul. Seda teema osa lootsin, et hoiavad XC gurud/fännid/friigid, aga võta näpust ... Eks kritiseerida on alati lihtsam kui ettepanekuid teha :!:

NO OFFENCE TAKEN :!:
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Rattur

Postitus Postitas www » 17. 09. 2004. 11:55

koormustest nii palju et olen üks kord hooaja jooksul sõitnud ca 6 võistlust mis vastavad mahu ja intensiivsuse poolest tegelikule maratoni tasemele aeg ca 3.30-5t . suht süsiks võttis :wink:
usun et aktiivse harrastaja tasemel võiks umbes 4 korralikku 100c maratoni vastu pidada iga järgmine tunduks juba :twisted:
ülejäänud võistlusi saaks valikuliselt lihtsalt treeninguna võtta

probleemiks eestis ei ole minu arvates kerged harrastajate, vaid kerged eliidi rajad. kui eliidi rajal tõuseb keskmine kiirus üle 20 kmt on midagi raja raskusastmega lahti, kui sama kiirusega suudavad läbida selle aktiivsed harrastajad ja naised siis :twisted:. lihtsad xc rajad on tipptasemel mtb surm suur harrastajate arv ei mäni siin rolli. analoogiks tooks india filmitööstuse oma bollywoodiga :lol: palju pahna vaadata ei midagi.

mina20
Rattur

Postitus Postitas mina20 » 17. 09. 2004. 12:24

Korraldajad ajage enda rida, tehke mida suudate. Jääge oma stiilile kindlaks. Küll tulevad need kes rattaspordile kindlaks jäänud teie võistlusele.Kes tahab rohkem ekstreemi see leidku teine võistlus. Valik on suur ma arvan ja kellele on see vastuvõetamatu ajagu punt kokku ja tehke üks teist laadi võistlus. Näiteks üks juurikate otsas turnimise etapp.
See on minu arvamus.

Rivo.S
Rattur

Postitus Postitas Rivo.S » 17. 09. 2004. 12:41

On hea, et Elion Estonian Cup'i etapid on erinäolised. Seda joont tuleks säilitada ja arendada, kuid kindlasti mitte liiga tormakalt. Olen loomuliku arengu poolt.

Mulle isiklikult meeldiks kui ühest EEC etapist kasvaks välja ca 75-80 km maraton ning ühe etapi ümber võiks toimuda mitmepäevasõit, kus EEC võistlus läheks sarja arvestusse ja samal nädalavahetusel toimuval mitmepäevasõidul on lisaks ka oma paremustabel.

Kõiki radu ühtlaselt pikemaks ja raskemaks muuta pole mõtet, sest Elion Cup on eelkõige rahvaspordiüritus.

Kasutaja avatar
AndreK
hobisportlane

Postitus Postitas AndreK » 17. 09. 2004. 12:44

Rivo.S kirjutas:On hea, et Elion Estonian Cup'i etapid on erinäolised. Seda joont tuleks säilitada ja arendada, kuid kindlasti mitte liiga tormakalt. Olen loomuliku arengu poolt.

Mulle isiklikult meeldiks kui ühest EEC etapist kasvaks välja ca 75-80 km maraton ning ühe etapi ümber võiks toimuda mitmepäevasõit, kus EEC võistlus läheks sarja arvestusse ja samal nädalavahetusel toimuval mitmepäevasõidul on lisaks ka oma paremustabel.

Kõiki radu ühtlaselt pikemaks ja raskemaks muuta pole mõtet, sest Elion Cup on eelkõige rahvaspordiüritus.
Ma ei saa ikka aru, miks need asjad peavad kõik olema seotud Elioniga?

gandalf
Rattur

Postitus Postitas gandalf » 17. 09. 2004. 13:12

AndreK kirjutas:Ma ei saa ikka aru, miks need asjad peavad kõik olema seotud Elioniga?
Ei peagi olema, samas on ilma korraliku sponsorite toega suuremamahulise võistluse korraldamine suht võimatu.
Samas, sarja sünergia ei ole ainult ühiste sponsorite ja suure osavõtjate arvu näol toimiv.
Lisaks on ka korralduse kogemuste, ühise attribuutika ning vastastikuse toe näol. Usun, et ka Haanja100 korraldamine oleks oluliselt keerukam kui Haanja ning võru maratonide kogemust seljataga ei oleks.
Sama probleem on ilmselt XC sarjadega. See korralduslik kooslus on lagunenud ja uut ei ole tekkinud. Usun, et tekib.

Vahur

Rivo.S
Rattur

Postitus Postitas Rivo.S » 17. 09. 2004. 13:15

Ei peagi olema EEC-ga seotud. Mul isiklikult on väga hea meel, selle üle, et hooajal on rohkem võistlusi kui 7.

XC ringidel sõidud ja pikemad maratonid on nagunii teistsugused sõidud ja loodetavasti toimub ka selles osas sama kiire areng nagu EEC sarjas.

EEC on suurim maastikurataste (maratonide) sarivõistlus Eestis. TRP Cup on suurim XC sarivõistlus Eestis. Lisaks sellele on Eestis terve hulk väga häid ja huvitavaid üksisõite ja väiksemaid sarju. Käimasoleva arutelu mõte on genereerida häid ideid, mis aitaksid võistlusi mitmekesisemaks ja huvitavamaks muuta ning viisil, et sellest tunneksid lisaks 200-300 aktiivsele rattasõitjale huvi ka tuhanded pühapäeva harrastajad, sh ka publik.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 17. 09. 2004. 13:29

Rivo.S kirjutas:...Käimasoleva arutelu mõte on genereerida häid ideid, mis aitaksid võistlusi mitmekesisemaks ja huvitavamaks muuta ning viisil, et sellest tunneksid lisaks 200-300 aktiivsele rattasõitjale huvi ka tuhanded pühapäeva harrastajad, sh ka publik.
(y) :D
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."

Kasutaja avatar
Rom
Testisõitja

Postitus Postitas Rom » 17. 09. 2004. 20:51

Mati kirjutas:....... Meie seltskonnas tundub olevat hunnik hiromante, kes teavad ette kuidas võimalikud lahendused realiseeruvad ilma neid proovimata ja kohati isegi keeldudes varinte kaaluma. Rattatrenni positiivne kõrvalnäht :)
.......
(y) :) hästi öeldud Mati!

ise pooldaks sellist varjanti kus mõnedel etappidel antaks valida näiteks
2xmaratoni ring (või kolm-neli :arrow: Rakvere)

ja esialgu peaks muutma motivatsiooni süsteemi ehk autasustamist,
eelkõige noortel ja naistel.
Proklubi lehelt võis lugeda et asja arutatakse tõsiselt. Edu neile selles!

minumeelest on hetkel hooajal sõite piisavalt palju ja paraja raskusega
et tahtmise korral nädalavahetusega ennast rihmaks tõmmata.
arvan et kui TRC laupäeval täislaksuga ära panna siis vaevalt keegi
pühapäeval sajast Elioni ihkaks.

ja veel ,
mina valisin endale seeaasta maratonisarja ning mõned võistlused peale
puhtalt majanduslikel põhjustel, kuna lihtsalt rahakott ei võimaldaks
käia kahel võistlusel, eri paigas, ühe nädalaga. kuigi tahaks.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 27. 09. 2004. 11:24

Kas peale Haanja 100 (või Finlandiat) on meelemuutusi või häid mõtteid tekkinud :?:
velo clubbers

Kasutaja avatar
SL
Rattur

Postitus Postitas SL » 27. 09. 2004. 11:29

Mati kirjutas:Kas peale Haanja 100 (või Finlandiat) on meelemuutusi või häid mõtteid tekkinud :?:
Ei no, Elioni teeme nüüd kõik sõidud 100 km ja võitja aeg 4h ja üle selle ... :) Võiks lausa stopperiga aega võtta, kui kiirelt siis rahva rattaarmastuse välja suretame.

Kasutaja avatar
AndreK
hobisportlane

Postitus Postitas AndreK » 27. 09. 2004. 11:33

SL kirjutas:
Mati kirjutas:Kas peale Haanja 100 (või Finlandiat) on meelemuutusi või häid mõtteid tekkinud :?:
Ei no, Elioni teeme nüüd kõik sõidud 100 km ja võitja aeg 4h ja üle selle ... :) Võiks lausa stopperiga aega võtta, kui kiirelt siis rahva rattaarmastuse välja suretame.
No lõpuks ometi! Sellest ma kogu aeg räägingi!
Aga keegi ei taha aru saada.

Kasutaja avatar
SL
Rattur

Postitus Postitas SL » 27. 09. 2004. 11:35

AndreK kirjutas:
SL kirjutas:
No lõpuks ometi! Sellest ma kogu aeg räägingi!
Aga keegi ei taha aru saada.
Mina olen kogu aeg aru saanud.

Kasutaja avatar
Alvaro
Rattur

Postitus Postitas Alvaro » 27. 09. 2004. 11:41

Riputaks ratta varna ja jooks terve aasta õlut, iga õhtu 2 sarvikut näituseks :shock:

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 27. 09. 2004. 12:18

Tundub, et küsija suu peale vist ikkagi lüüakse :roll: Aeg teema lõplikult lukku panna :!:
velo clubbers

Vasta

Mine “Eesti võistlused”