![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Omal numbrid kokku liitmata, aga tundub et tegu on üsna kuluka lõbuga.
Lausa mõtlemapanevalt kulukaga - metsas sõites tehnika ikka kulub.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
kunagi newsgroupi ajal arutati ka seda ja leiti, et kilomeeter tuleb taksoga sõites umbes sama hinnaga....Suusataja kirjutas:Kes tahab ja julgeb avaldada, kui suur summa tal harrastuse peale hooaja jooksul kulus või keskeltläbi kulub![]()
Omal numbrid kokku liitmata, aga tundub et tegu on üsna kuluka lõbuga.
Lausa mõtlemapanevalt kulukaga - metsas sõites tehnika ikka kulub.
Emotsioone rahaks ei oska arvutada, kuid asjale kuluvast rahast aimu saades saab igaüks enda jaoks otsustada, kas see on "good value for money". Alternatiivid muidugi varieeruvad ja tõelistele MTB fännidel paraku ilmselt puuduvadcareras kirjutas:Kõike ei saa ju rahaks ümber konverteerida,kas sa seda rattasõidust saadavat positiivset emotsiooni oskad rahaks ümber arvestada.
Täpselt nii see ongi! Iga aasta ju uut ratast ei osta või jala-/käsipumpa või kingi etc. Minul mõnikord tuleb väga tagurlik mõte, et mis selle rahaga kõik oleks saanud mujal teha, mis rattahobi alla läinud, aga kui siis mõtted maanteele, võistlustele ja heale toonusele (ja sellega kaasnevale teovõimelisusele) lähevad, siis ei takista miski suunurki üles tõusmast ja annad endale mõttes pikki näppe, et "selliseid!" mõtteid mõtled.Suusataja kirjutas:arvata on et esimene hooaeg võib olla suht kulukam kui teine (eeldades, et sõidad sama rattaga)
Selle eest oleks korduvalt saand klubides möllamas käiaRené kirjutas: Minul mõnikord tuleb väga tagurlik mõte, et mis selle rahaga kõik oleks saanud mujal teha, mis rattahobi alla läinud,
Kas sa põhimõtteliselt ei telli netipoodidest? Ntx cranki saab saksast sama raha eest juba XTR'i ja raha jääb ülegi. Samas on kiiduväärt ka kohalike rattapoodide toetamine. Kunagi oli MBA's vist Cunninghami autoriveerus üleskutse "Support your LBS". Mitte et netikaubandus kurjast oleks vaid, et kui me sedaviisi oma kohalikud rattapoed põhja laseme, siis polegi kusagil enam heietamas ja "rattajuttu" puhumas käia.Konflict kirjutas:Minul läind selle aastaga:
Raam: 8000
Käpp: 4800
tagumised hammasrattad: 1100
Kett:450
Kumm:650
Trossid ja kõrid: 500
sadulapost:320
Kaelakausid:300
grippid:100
pedaalid:900
kingad:1500
Kamelpäkk: 700
sarved:300
pump:300
Piduriklotsid:400
-------------------------------------------------
Kokku: 20320
Mõni asi on puudu: hooldus, riided jne
UrmasL kirjutas:Kas sa põhimõtteliselt ei telli netipoodidest? Ntx cranki saab saksast sama raha eest juba XTR'i ja raha jääb ülegi. Samas on kiiduväärt ka kohalike rattapoodide toetamine. Kunagi oli MBA's vist Cunninghami autoriveerus üleskutse "Support your LBS". Mitte et netikaubandus kurjast oleks vaid, et kui me sedaviisi oma kohalikud rattapoed põhja laseme, siis polegi kusagil enam heietamas ja "rattajuttu" puhumas käia.
Sry f OT
hmmmm...ise ju tõid listi oma kulutustega? Sel juhul pole tegu sinu reaalse kuluga vaid mingite umbmääraste letihindade summaga.Konflict kirjutas: Ega ma neid õige hinnaga pole ostnud ma ikka tugevalt alla saand, aga kui palju see siiski müüja ja minu vaheline asi. vastasel juhul oleks ma tublisti miinuses:)
Tõsi. Ja nii mõnelgi on veel trenniratas ja/või talveratas. Sinna läheb külge kõik see "vana" : jooksud, kummid, kassetid-ketid ja muidu vana-raske-kole. Sellist poolpidust kama müüa on nagu tülikas ja imelik, aga niimoodi õnnestub ressurss pea lõpuni välja imeda.UrmasL kirjutas: Samas hooaja eelarve "koos kõigega" jääb ilmselt 10-15k kanti. Kusjuures ühekordne kulutus MNT ratta soetamiseks hoiab baigi juppidelt OLULISELT kokku. .
Ära ole nii kindel, et kokku hoiad. Omal kogemus nt. xtr kettidega, mis kestsid kõik üle 2000km. PC99 aga alla 1000km. Praegu kah PC99 peal ja kui see kah üle 1000km. ei kesta, siis rohkem neid ei osta kah.Andrus K kirjutas: Kui väga laiutada ei saa, siis saab kokku hoida natuke nii:
*7.0 kassett vs. LX kassett
*PC-59 kett vs. LX kett
ok, aga diskussioon juppide kestvuse teemal paluks õigesse kohta. tänan.Rivo kirjutas:Ära ole nii kindel, et kokku hoiad. Omal kogemus nt. xtr kettidega, mis kestsid kõik üle 2000km. PC99 aga alla 1000km. Praegu kah PC99 peal ja kui see kah üle 1000km. ei kesta, siis rohkem neid ei osta kah.Andrus K kirjutas: Kui väga laiutada ei saa, siis saab kokku hoida natuke nii:
*7.0 kassett vs. LX kassett
*PC-59 kett vs. LX kett
oleks mul kah selline papa kes kõik kinni maksab: suurustaks kahKonflict kirjutas:Minul läind selle aastaga:
Raam: 8000
Käpp: 4800
tagumised hammasrattad: 1100
Kett:450
Kumm:650
Trossid ja kõrid: 500
sadulapost:320
Kaelakausid:300
grippid:100
pedaalid:900
kingad:1500
Kamelpäkk: 700
sarved:300
pump:300
Piduriklotsid:400
-------------------------------------------------
Kokku: 20320
Mõni asi on puudu: hooldus, riided jne
Laias laastus ennustaksin isegi keskmiseks hinnaks umbes 1 EEK/km.JanisP kirjutas:Sellel hooaja kulutatud rattale ca 4500 + stardimaksud ja transport. Viie aasta kilomeetri hind tuleb ca 1 EEK/km koos ratta (MTB) ja lisavidinate soetamisega.
kust imekohast sa oma nänni ostsid?????????tarts kirjutas:Täpselt oma kulusid ei mäleta, aga midagi sellist oli küll mis uuendamist vajas:
esimene hammakas mtb - 150
esimene hammakas mnt + tagumine kassett- 900
tagumine hammakas mtb (2X) - 700
kett (3X) - 350
litrid - 40
käiguvahetid mtb-le - 300
tagajooks mtb-le - 600
kummid mtb-le - 760
kummid mnt-le - 150
pidune mnt ratas - 3500
pulsokas - 263
sadulatoru - 150
tuled - 50
sisekummid - 150
õhupump - 100
sõiduriided - 250
prillid - 27
keskjooksu vidinad - 100
porikas - 100
Kokku: vähemalt 8640
ehk ca kroon/km Uhh... Autoga sõitmisest on see nüüd tegelikult kaks korda odavam.
No mtb on mul 15 kilone ja kaalu vähendamisse ma ei ole veel kulutusi tegema hakanud. Mis puutub asjadesse, mida võib saada ka mujalt peale rattapoodide, siis olen neid võtnud tõesti mujalt, kui hinnad on olnud shokeerivalt madalad. Viimane kulu oli näiteks pulsokas TCM, mida sain osta maaletoojalt maaletooja hinnaga ja mille parameetrid vastavad 2000 letihinnaga Polarilevelosipedist kirjutas: kust imekohast sa oma nänni ostsid?????????või jäi sul päris mitu 0-i ära?