Kas uus ratas või uus raam?

Komplektsed jalgrattad. MTB, Road, Trekk, CC, BMX. ...
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Vasta
Kasutaja avatar
m6mm
Rattur

Kas uus ratas või uus raam?

Postitus Postitas m6mm » 17. 05. 2005. 17:44

On kellelgi kogemust, kas on mõttekam osta ketaspidurisüsteem ja raam või uus ratas, arvestades, et vana ratta jupid (XT süsteemid) on täiesti kõlbulikud?

Sõidan '98 aasta Kona Kilauea'ga, olen vahetanud tal kõik peale esivelje, keskjooksude, lenksu. Ratas täiesti võistluskorras ja ise olen sellega väga rahul. Aga nüüd oleks isu panna taha ketaspidur, mille kinnitust nii vanal rattal pole. Lugesin foorumis juttu, kuidas selline asi ise teha ent ma ei tea, kas see mul ka nii hästi õnnestuks...

Kasutaja avatar
Overkilla
Rattur

Raam

Postitus Postitas Overkilla » 17. 05. 2005. 18:33

Väga hea oleks panna kohe ketaspidurile sobiv raam, uus ja kerge. Juhuslikult on mul pakkuda Merida Matts Speed Disc 18" 2003a raam. Spetsiaalselt ketaspiduritele, kuigi ka tavalised pidurid saab panna.
Muidugi saab ka vanale raamile panna ketaspidurid, aga selle jaoks läheb vaja erilisi kinnitusi, ilmselt adapterit. Soovitan uurida mõlemat võimalust, sest raamivahetus tähendab ka raami geomeetria vahetamist. Kuna aga oled selle raamiga pikka aega sõitnud, siis ka ära harjunud. Muidugi uus geomeetria võib hoopiski rohkem meeldida, sobida.

Kasutaja avatar
kristjan07
Rattur

Postitus Postitas kristjan07 » 17. 05. 2005. 18:35

aga kui sa ise ei oska siis äkki telliksid kelleltki kes teinud selle tegemise, mingi kokku lepitava summa eest :) :P

Kasutaja avatar
mart
Rattur

Re: Raam

Postitus Postitas mart » 17. 05. 2005. 22:33

m6mm kirjutas:vana ratta jupid (XT süsteemid) on täiesti kõlbulikud...Sõidan '98 aasta Kona Kilauea'ga,.. Ratas täiesti võistluskorras ja ise olen sellega väga rahul. Aga nüüd oleks isu panna taha ketaspidur
Overkilla kirjutas:saab ka vanale raamile panna ketaspidurid, aga selle jaoks läheb vaja erilisi kinnitusi, ilmselt adapterit. Soovitan uurida...
Kona Kilauea'ga discvalmiduse kogemust pole, aga tean mõnda sarnast kvaliteet-terasest st peeneraamilist, nondisc ratast, mis on omale disc-adapteri saanud siit:
https://www.betd.co.uk/category.asp?CategoryID=16
Ära nende koduka lahjast pakkumisest kohku. Tõmba neile traati või saada mail lk all oleval numbril. Vennad on adaptsiooniga suht-koht kursis suva liiki ratastega, reageerivad eriti siis, kui oma Kilauea tagahargi mõõdud annad.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.

Kasutaja avatar
Villem T
Rattur

Postitus Postitas Villem T » 18. 05. 2005. 09:36

Ära jama selle raamiga, see ju klassika.

Osta uus raam (äkki sebime sulle Kula Primo või Explosifi või äkki isegi The Kingi?) ja Kilauea peale ehita näiteks singlespeed või midagi.

Kasutaja avatar
m6mm
Rattur

Postitus Postitas m6mm » 25. 05. 2005. 09:32

Tänud kaasa mõtlemast!

Hetkel otsustasin jääda vana raami ja pidurite juurde, panin rattale uued sarved ja rippuva XT esivahetaja (hõbedase, selle aeglasema :) ja juba hakkaski parem 8) Otstarbekuse ja edevuse vaheline piir on tihti väga hägune...

Kasutaja avatar
mart
Rattur

Postitus Postitas mart » 25. 05. 2005. 09:46

m6mm kirjutas:otsustasin jääda vana raami ja pidurite juurde... Otstarbekuse ja edevuse vaheline piir on tihti väga hägune...
(y) Reynolds 631 terasraam on ilus vaheldus kõigi 6XXX, 7XXX alumiiniumite sekka.
Lihtsalt uudishimust: kas originaalis oli sul selline isend?:
http://www.konaretro.com/articles/catal ... Page08.jpg
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.

Kasutaja avatar
m6mm
Rattur

Postitus Postitas m6mm » 25. 05. 2005. 10:14

Tundub, et olen aastaga mööda pannud:

http://www.konaretro.com/articles/catal ... Page17.jpg

Project 2 kahvel on tänaseks amordiga asendunud, muidu selline üllas isend. Ja ostsin ratta '98, ilmselt sellest siis jäi see number meelde...[/quote]

Vasta

Mine “Jalgrattad”