Tallinna jalgrattateed

Kõikvõimalikud mõtted, mis tulevad pähe kui pole ammu sadulasse saanud või oled sinna liiga kauaks jäänud.
Vasta
Kasutaja avatar
Andrus K
Rattur

Tallinna jalgrattateed

Postitus Postitas Andrus K » 22. 06. 2004. 07:20

mart kirjutas:
Soobel kirjutas: näiteks iga kord ei saa enne olympiat liivalaiast alla tulles teise ritta kobida, et stocmani poole pääseda. Ja öösel kell neli, kui paari kvartali kauguselt kostab üksiku takso sahinat ja purjus soomlaste röökimist, oleks ka rumal suu lahti, tühja ristmiku taga vahtida.
Muidugi tuleb iga liigutust möistusega teha.
Nüüdsest on Liivalaial tähistatud "rattateed" st kõnniteedel on ratta märk. Enam pole ratturil seaduse järgi sõiduteele asja.
nii et ka Liivalaia tänava äärsed kõnniteed on nüüd "jalgrattateed" :?: :evil:

Eks ta ole. Ametlikult on Tallinnas vist suurusjärgus 60 km. jalgrattateid. Näiteks Mustamäel on erandiltult kõik kõnniteed viimase paari valimiseelse nädala jooksul hoolimata nende seisukorrast ja allalaskmata äärekividest jalgrattateedeks märgitud. Ka teistes linnaosades olen rohkelt uusi asfaldimaalinguid märganud.

Nii et maanteele või metsa trenni saamiseks tuleb teoorias igal linnas elaval ratturil nüüd mitmeid kilomeetreid auklikke ja ei kusagil lõppevaid kõnniteid taluda :?:

Ku*at ja põ*gu :evil:
Trennis tuleb sõita sama kiirest, kui võistlusel. Või isegi natuke kiiremini!

Kasutaja avatar
Kuldar
Trendirattur

Re: Tallinna jalgrattateed

Postitus Postitas Kuldar » 22. 06. 2004. 08:03

Andrus K kirjutas:
nii et ka Liivalaia tänava äärsed kõnniteed on nüüd "jalgrattateed" :?: :evil:
Jälgisin eile põgusalt seda siniste latakate mahamärkimist, ja ma ei näe jõudu, mis sunniks mind sõiduteele joonistatud "surmarajale" minema.
Konkreetne näide: Selle Laulasmaa-paksude-kohtumise aegne liiklusummik. Liiklus seisab. Mööda vastmärgitud ratturite kitsukest eraldusriba sõidab dressinimene rattaga. Minu ees seisnud autost otsustab kaassõitja maha minna, laksti! küljeuks pärani lahti ja napikaga saab rattur pidama, pühib veel minu auto küljegi puhtaks.
OK, üldiselt olen lojaalne ja seaduskuulekas linnakodanik, aga kui see seab reaalsesse ohtu minu elu ja tervise, siis võite mind tükkideks raiuda, aga iga tükike minu ihust karjub endiselt EI!

Kasutaja avatar
Overkilla
Rattur

Jalgrattateel sõitmine

Postitus Postitas Overkilla » 28. 05. 2005. 15:31

Ega see rattateel sõitmine on igati ohtlik! Näiteks mina olen selles juba 2 korda süüdlaseks jäänud. Esimesel korral kuulsin, kuidas jalakäijad karjusid "idioot". Täna aga taheti lõuga anda, et sõidan rattateel rattaga ja teed ei anna jalutajatele.
Täiesti sirgel teel vaatasin juba kaugelt, et tohlakad tulevad, arvasin, et võtavad koomale ja lasevad mu mööda. Lähemale jõudes pidin seisma jääma ning siis hakkas venekeelne mölin: "Pime oled? Vaata kuhu sa sõidad!" Ütlesin, et see on rattatee, kõrval on jalakäijate tee, mille peale onkel oks laiali astus lähemale, et "lõuga tahad saada?" Raputasin pead, mis sellisega ikka peale hakata, ega kätegagi selgeks tee. Sõidutuju rikkus alguses ära, pärast tegi juba nalja.

Skatch
Rattur

Re: Jalgrattateel sõitmine

Postitus Postitas Skatch » 28. 05. 2005. 15:47

Overkilla kirjutas:Ega see rattateel sõitmine on igati ohtlik! Näiteks mina olen selles juba 2 korda süüdlaseks jäänud. Esimesel korral kuulsin, kuidas jalakäijad karjusid "idioot". Täna aga taheti lõuga anda, et sõidan rattateel rattaga ja teed ei anna jalutajatele.
Täiesti sirgel teel vaatasin juba kaugelt, et tohlakad tulevad, arvasin, et võtavad koomale ja lasevad mu mööda. Lähemale jõudes pidin seisma jääma ning siis hakkas venekeelne mölin: "Pime oled? Vaata kuhu sa sõidad!" Ütlesin, et see on rattatee, kõrval on jalakäijate tee, mille peale onkel oks laiali astus lähemale, et "lõuga tahad saada?" Raputasin pead, mis sellisega ikka peale hakata, ega kätegagi selgeks tee. Sõidutuju rikkus alguses ära, pärast tegi juba nalja.
Tallinnas on eriti silma hakkanud see, et just jalakäijad ronivad jalgrattateele ja ei taha nagu üldse kõndida jalakäijate teel, vahel peab seisma tükk aega seljataga ja midagi kolistama (pole rattakella), et saaks tähelepanu. :roll:
Pole sellist päeva, mis ei sobiks rattasõiduks.

Kasutaja avatar
InCu
Rattur

Postitus Postitas InCu » 28. 05. 2005. 18:58

Sõidan ise ka väga palju rattaga Tlnas ringi ja kahjuks jah.. on väga palju jalamehi rattapoolel kõndimas.Lisaks oli Mustamäel ühel rattateel selline auk asfaldis, kui oleks sinna sisse sõitnud.. oleks KOHE üle nipli kah,kuna auk on ikka tõsiselt sügav ... sain õnneks viimasel hetkel mööda põigata=) Kahjuks rattateed ei ole parimas korras jah.. väiksemaid auke ja ebatasasusi ei hakka mainima.. aa suured augud võiks ikka korda teha. :!:
:)

Kasutaja avatar
Marti
Rattur

...

Postitus Postitas Marti » 28. 05. 2005. 20:09

Aga mina sain täna politseihärra käest sõimata, sest läksin üle vöötraja autoteele. Mõte oli selles, et need kaks vööti oleks pidanud tulema ratas käe kõrval, ja siis keset autoteed ratta selga ronima ja edasi sõitma - Selline on seadus!
Raske Õppustel, Kerge Lahingus!
Twisted Mind Bikers

Kasutaja avatar
Lauri
Rattur

Re: ...

Postitus Postitas Lauri » 29. 05. 2005. 00:13

Marti kirjutas:Aga mina sain täna politseihärra käest sõimata, sest läksin üle vöötraja autoteele. Mõte oli selles, et need kaks vööti oleks pidanud tulema ratas käe kõrval, ja siis keset autoteed ratta selga ronima ja edasi sõitma - Selline on seadus!
Minuarust siis ei pea käima käekõrval, kui sealt läheb ka rattateel, siis võib. Correct me if i'm wrong...
velo.clubbers.ee

Kasutaja avatar
fax
Rattur

Postitus Postitas fax » 29. 05. 2005. 10:28

Aga mina sain täna politseihärra käest sõimata, sest läksin üle vöötraja autoteele. Mõte oli selles, et need kaks vööti oleks pidanud tulema ratas käe kõrval, ja siis keset autoteed ratta selga ronima ja edasi sõitma - Selline on seadus!
Seadus peaks olema selline minu mäletamist mööda, et kui vöötraja äärtesse või selle kõrvale on joonistatud maha laiad katkendtriibud siis võib ületada teed ratta seljas, vastasel juhul oled sunnitud maha ronima..
Kui te olete saanud täna hommikul hakkama 6 võimatu asjaga, miks siis mitte lisada sellele veel jalgrattasõit ?

leinz
Rattur

Postitus Postitas leinz » 29. 05. 2005. 10:32

fax kirjutas:
Seadus peaks olema selline minu mäletamist mööda, et kui vöötraja äärtesse või selle kõrvale on joonistatud maha laiad katkendtriibud siis võib ületada teed ratta seljas, vastasel juhul oled sunnitud maha ronima..
Mina sõidan küll enamasti ratta seljas üle vöötraja ning seda eriti siis, kui olen ainuke teeületaja. Ootan, kuni autojuhid mind märkavad ja siis sõidan kiiresti üle tee - sellega vähendan ummikuid ja autojuhid ei pea närviliselt ootama, kuni üks inimene ratas käekõrval üle tee venib.

Hans
Rattur

Re: ...

Postitus Postitas Hans » 29. 05. 2005. 11:15

Lauri kirjutas:
Marti kirjutas:Aga mina sain täna politseihärra käest sõimata, sest läksin üle vöötraja autoteele. Mõte oli selles, et need kaks vööti oleks pidanud tulema ratas käe kõrval, ja siis keset autoteed ratta selga ronima ja edasi sõitma - Selline on seadus!
Minuarust siis ei pea käima käekõrval, kui sealt läheb ka rattateel, siis võib. Correct me if i'm wrong...
eiei, tema tahtis minna selle ohutussaare pealt autoteele sõitma, sõpruse puiesteel, ja sinna mines sõitis kogemata üle kahe sebra triibu, ja siis sai sõimu:)

classic only
Rattur

Postitus Postitas classic only » 09. 06. 2005. 00:04

Minuarust on yldse jalgrattateed suht ebamugavad, sest seal kõnnivad inimesed, teed ei ole korras ning kui soita Viimsist Haabneeme poole siis peab mitu korda soitma yle autotee, sest jalgrattatee pool vahetub tihti.

Kasutaja avatar
Olivers
Rattur

Postitus Postitas Olivers » 09. 06. 2005. 00:18

classic only kirjutas:Minuarust on yldse jalgrattateed suht ebamugavad, sest seal kõnnivad inimesed, teed ei ole korras ning kui soita Viimsist Haabneeme poole siis peab mitu korda soitma yle autotee, sest jalgrattatee pool vahetub tihti.
Egas jah seal just suuri kiiruseid aretada ei saa aga nii sama vaikselt kulgemiseks ple viga!Kui sul seal inimesed ees koperdavad siis pööra nende tähelepanu sellele,et nad on valel pool teed ja loodetavasti asjad lahenevad!Aga alati on ka ?okiteraapia võimalus,kuid see võib juba sulle kurvalt lõppeda!Point on selles kui soov on kiiresti sõita siis ära roni rattateedele! :idea: Ja arvatavasti ei muutu selline olukord kus rattadeedel on võim jalutajate käes niipea! :?

Vasta

Mine “Üldfoorum”