jooksu rihtimine
jooksu rihtimine
kena kevadet kõigile!
et siis ratas on kodus kena vaadata küll, aga üks mureke on, et esimene jooks vajaks rihtimist. ta palju küll ei viska, nii 2-3mm, aga klotse ei saa piisvalt lähedale reguleerida. küsiks, et on teil kogemusi, kus tallinnas, millises rattapoes tehtaks selleteemalist?tööd kõige paremini. foorumist on silma jäänud, et erinevates kohtades on tulemused/töö häädus väga erinevad, ehk kellelgi on mõne rattapoega/mehhanikuga selles küsimuses häid kogemusi, et saadi ikka sirgeks velg ja ei pidand vaeseks maksma?
et siis ratas on kodus kena vaadata küll, aga üks mureke on, et esimene jooks vajaks rihtimist. ta palju küll ei viska, nii 2-3mm, aga klotse ei saa piisvalt lähedale reguleerida. küsiks, et on teil kogemusi, kus tallinnas, millises rattapoes tehtaks selleteemalist?tööd kõige paremini. foorumist on silma jäänud, et erinevates kohtades on tulemused/töö häädus väga erinevad, ehk kellelgi on mõne rattapoega/mehhanikuga selles küsimuses häid kogemusi, et saadi ikka sirgeks velg ja ei pidand vaeseks maksma?
Re: jooksu rihtimine
Juri Molev Velo+ peaks küll kvaliteedi tagama. hinda ei tea, eks ta aja järgi läheb.avasalu kirjutas:kena kevadet kõigile!
Näiteks Rocca hawaiiga on hulgaliselt kogemusi, teistes olen harva käinud. Roccas on vist kolm põhimehhaanikut: Janek, Gabriel ja üks pikem vend. Kõik on väga asised, st. hea suhtumine ja korralik töö on garanteeritud.avasalu kirjutas:a kas kellelgi hawaii meestega on kogemusi, niikuinii plaanis sealt sisseoste teha...?
Oliver kirjutas:Näiteks Rocca hawaiiga on hulgaliselt kogemusi, teistes olen harva käinud. Roccas on vist kolm põhimehhaanikut: Janek, Gabriel ja üks pikem vend. Kõik on väga asised, st. hea suhtumine ja korralik töö on garanteeritud.avasalu kirjutas:a kas kellelgi hawaii meestega on kogemusi, niikuinii plaanis sealt sisseoste teha...?
See pikem vend seal Roccas teeb tõesti head tööd!Näha et teab mis teeb!
Kus kohas see onu Kalju ka tegutseb--Dünamos?! Korra olen lasknud rihtida Rademaris ja 125,- 5 min. esirattale pühendatud aja eest.avasalu kirjutas:lasin siis jooksu rihtida onu kalju juures pärnu mnt-l kosmose kino lähedal, läks aint 40- eeku ja ta rihtis mul veel tagumise jooksu ka üle, olevat olnd veel hullemas olukorras, kui esimene , noomis ka veidi.
tipp-topp sirged, vähemalt senini!
Rademar on üks kirvemaid kohti mida ma tean. Kaarega küll mööda ei käi,Kristiano kirjutas:Kus kohas see onu Kalju ka tegutseb--Dünamos?! Korra olen lasknud rihtida Rademaris ja 125,- 5 min. esirattale pühendatud aja eest.
sest pole seni isiklikku halba kogemust ühegi selle keti poe või mehhaanikuga.
Soovitan ise ratta rihtimisega kätt proovida. Piisab odavast kettakujulisest
kodaravõtmest ning tahtmist ja kannatust peab olema. Ladusin eelmisel nä-
dalal esiratta uuele pöiale ringi ning kogu töö koos vana ratta koostvõtmise,
kodarate puhastamise, määrimise, uue pöia ettevalmistamise (kraaside
kõrvaldamine), ratta kokkulappimise ning timmimisega võttis aega 3t 40m
jagatuna kahele päevale. Esimeseks korraks - kui mitte arvestada ~15a
tagust Saljuti käkkimist - pole seda sugugi palju.
olen ka muidugi natuke kätt proovinud, kuid mõnikord ei ole lihtsalt aega ja või on mõneti erilised n: 16G joosud, et ei julge kohe kallale asuda. samuti pidavat rihtimine seda keerukam olema, mida vähem kodaraid!Vallo kirjutas:Soovitan ise ratta rihtimisega kätt proovida
Viimati muutis Kristiano, 01. 06. 2005. 12:25, muudetud 1 kord.
millest sa räägid, kodarate jämedusest või arvust. sinu tähistus viitab jämedusele kuid nii peeneid kodaraid jalgratastel ei tea kasutatavat.Kristiano kirjutas:on siis kellegil kogemusi 16 - 20G jooksude rihtimisel
G tuleb sõnast gauge mille tähendust ei hakka siin pikalt lahkama kuid numbrid 13G, 14G, 15G tähendavad tegelikult tolli murdosi. 1/13 inch näiteks.
mida see G seal tähistab?Kodarat? Kui nii siis 20 kodaraga jooksu puhul on asi täitsa lihtne.Seda juhul kui kodarate vahe on võrdne. Campagnolo Vento jooksuga kus on kasutusel campagnolo 3G systeem oli/on asi natu keerulisem.Kuna kodarad asuvad kolmestes gruppides ja gruppide vahe on suht suur on jooksu raske sirgeks saada,seda vähemalt käepäraste vahenditega-kodaravõti ja pukk. Ja kui jooksu juhtub viskama just kahe kodaragrupi vahelt siis.....edasi mõelge ise.Kristiano kirjutas:on siis kellegil kogemusi 16 - 20G jooksude rihtimisel
Siin siis pilt Vento jooksust.
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood