hea oli et seal liivane on külili käisin oma 6 korda
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
nüüd asi selge kuigi tagarattal sõites juhtub vahel äpardusi
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
PEdaalidele on võimalik peale panna mingi plastikkate tänu millele on pedaal ühelt poolt tavalise jalatsiga sõidetav ning teiselt poolt rattajalatsiga sõidetav.crn kirjutas:* Kasutan ratast tihti ka linnas niisama asjaajamiseks, poeskäiguks jne. Kas cliplessidega saab ka tavaliste jalanõudega sõita / kuidas on spetsiaaljalatsitega niisama asfaldil käia?
Ei tea. Pole teiste tootjate kraamiga kursis. Jagasin ainult omi kogemusi.margo kirjutas:Aga see on ju ainult Shimano privileeg?jjanno kirjutas: PEdaalidele on võimalik peale panna mingi plastikkate tänu millele on pedaal ühelt poolt tavalise jalatsiga sõidetav ning teiselt poolt rattajalatsiga sõidetav.
mõnisada kilti ja trr sõidetud, igati rahul cliplessidega. esimene kukkumine tuli aga veidi enne trr-i: vedasin ratta 3ndalt korruselt välja, istusin selga, sõitsin paarsaada meetrit ja peni jalutas isaga välja... läksin siis korraks nende juurde aga jah... jalga hakkasin liiga hilja lahti tegema... samas kiirust polnud ja pehme muru oli külje alltaavid kirjutas:ise kah nüüdseks mõned korrad clipless pedaalidega sõitnud. eks esimese maratoniga saab õige kogemuse, aga seni kukkunud pole. alguses igatahes proovisin toas ratta seljas istudes ja tükk-tükk aega ei õnnestunud kinni saada pedaale... siis mingi hetk sai ikkagi selgeks ja alles siis läksin välja sõitma.
Esimesed kogemused eelmisest reedest:mart2 kirjutas:Kui omale paar aastat tagasi SPD pedaalid ostsin, siis müüa kohe hoiatas kukkumise eest ja aitas klõpsu pinget vähemaks keerata. See aitas algul jalga kergemini kinni-lahti saada. Hiljem vastavalt harjumisele olen tasapisi tugevamaks keeranud ja praegu normaalne.
Ma tean, et kui mina üle pea käisin tulid jalad pedaalidelt lahti alles siis, kui ratas juba maad puudutas (see mats oli vist niivõrd kõva, et lõi pedaalid lahti. Muidugi mul oli hoog kah kaunis väike üle pea käimise hetkel.Lauri kirjutas:Kõvama kukkumisega tulevad jah jalad alati imekombel lahti. Näiteks ülepea käies ei ole sul peale kukkimist ratas seljas vaid kuskil põõsas. Küllap siis jalad mingid kahtlased liigutused teevad, et klipid lahti tulevad.
tahaks isegi teada. suhtkoht vähe kah clippidega sõitnud.sqber kirjutas:Kangutan taas vana teemat. Sai ka siis tehtud see samm ja TIME cliplessid peale kruvitud. Väike harjutamine toas, seejärel pehme pinnasega metsavahel - kõik oli jonksus, läks kinni ja tuli lahti nagu vaja. Siis maanteele, ka ei mingeid suuri probleeme. Senine väike kogemus aga pani mind mõtlema, et mis saab siis kui rattas äkki seisma jääb - on siis mõni äärekivi tee peal ees, millest üle ei õnnestu tõmmata või metsas tõusul libedad kivid/juurikad ette jäävad ja tagaratas ringi hakkab viskama. Siis võib küll emake maa kiirelt vastu tulla. Kas on kellelgi kogemusi jagada selles vallas (äärekivid, libedad juurikad/kivid metsas), et mida on kõige targem teha või on kukkumine siis 99% kindel? Mõtlen juba kerge õudusega Mulgi maratoni Sinialliku tõusule, kus punkt 1 paljud keskmikud ja tagaotsa mehed üles jalutavad ning takistavad sõitjaid ja punkt 2 on ka palju juurikaid
Selle lause peale meenub mul, kuidas kunagi ammu ereliukase seljas hakkasin üle tee minema, kuid kuna auto tuli, siis pidin jala korraks maha panema. Aga oh õudu- ma panin maha panekuks valmis tee poolse jala, kuid millegipärast oli raskus teisele poole suunatud ning nii ma siis just äsja süvendatud kraavi, mille põhjas oli üks katkine pudelipõhi, mille vastu ma oma käe katki tegin, kukkusingi. Huvitav, mis ma siis mõtlesin, et jalga lihtsalt pedaali pealt ära ei võtnud ja maha ei pannudsqber kirjutas: Üks jalg oli küll lahti aga mis sellest abi, kui teisele poole kukud![]()
Millest sellised järeldused? Isiklikult oman TIME Atac'isid, regulerimisvõimaluseta. Ja keegi pole siin kirjutanud, et nad pedaalid kõige tugevama peale on reguleerinudJannoR kirjutas:Tundub, et esimesteks klippideks ostetakse enamasti ikka SPD-d, peale seda liigutakse edasi kallimate Time'ide peale. Aga SPD'del on ju regullimise kruvid olemas millest saab reguleerida kui kergesti jalg pedaalilt lahti tuleb. Ma ei saa päris hästi aru kui klippide esmakatsetajad lähevad viimase tugevuse peale reguleeritud klippidega kohe nt kuskile võistlusele ja siis punnitavad seal nägu punane peas jalgu pedaalidelt lahti, teevad suitsiidile kalduvaid trikke või tulevad selg ees mäest alla![]()
Instruktsiooni lugemise soovitus ei kuulu alati vaid naljanurka...
Kui ühe jala kinni jätad,siis kukud kindlasti kinnise jala poolekillerimiku kirjutas:Ostsin endale kah lõpuks Timed. Pikali pole õnneks käinud. Muretsen aga TRMi pärast. Kuna stardin täiesti tagant siis kardan, et vahepeal peab seisma jääma ja järsku ei suuda lahti tõmmata. Äkki võiks ühe klipi alguses lahti jätta, et saaks jala kohe maha. Mida teadjamad mehed oskavad stardi kohta öelda?
Kes ei riski, see shampust ei joo.....st. jalad klippi ja tuld. Minu soovitus-ära mõtle selle peale. Kui kukud, siis kukud, vahet pole. Uuesti püsti ja edasi. Sedasi kramplikult harjutamine pole sugugi hea. Varsti hakkab see jala "välja keeramine" niikui nii automaatselt tulema.killerimiku kirjutas:Äkki võiks ühe klipi alguses lahti jätta, et saaks jala kohe maha. Mida teadjamad mehed oskavad stardi kohta öelda?