Tervis
Tervis
Tekkis küsimus, et kuidas, mida ja kui palju oleks kõige parem teha, kui vaadata puhtalt tervise seisukohast? Et tervis oleks korras, süda terve, eluiga pikk jne.
Ilmselt igasugune regulaarne aeroobne tegevus. Ma ei tea seda jõusaali treeningu spetsiifikat. Mis annab jõusaalis käimine tervise seisukohalt? Kindlasti jõusaalis võib teha erinevaid harjutusi, kui mul on jäänud mulje, et "tavaline" jõusaali külastaja käib seal vaid suurt musklit taga ajamas. Kas mu küsimuse vaatavinklist on see tervislik (tervislikuim)? Või on mul jõusaalist vale ettekujutus. Mu arust on jõusaal ikka selline toetav osa. Kui aga teha vaid jõusaali, kas see on tervisele siis nii kasulik?
Mai oskagi paremini asja seletada. Kas vaid jõusaalis käija või rahuliku rattasõidu/jooksu/kepikõnni vms tegija tervis on rohkem korras, kes elab kauem (kui keskkonna jm mõjud välja jätta)?
Loodan, et saite must aru.
Ilmselt igasugune regulaarne aeroobne tegevus. Ma ei tea seda jõusaali treeningu spetsiifikat. Mis annab jõusaalis käimine tervise seisukohalt? Kindlasti jõusaalis võib teha erinevaid harjutusi, kui mul on jäänud mulje, et "tavaline" jõusaali külastaja käib seal vaid suurt musklit taga ajamas. Kas mu küsimuse vaatavinklist on see tervislik (tervislikuim)? Või on mul jõusaalist vale ettekujutus. Mu arust on jõusaal ikka selline toetav osa. Kui aga teha vaid jõusaali, kas see on tervisele siis nii kasulik?
Mai oskagi paremini asja seletada. Kas vaid jõusaalis käija või rahuliku rattasõidu/jooksu/kepikõnni vms tegija tervis on rohkem korras, kes elab kauem (kui keskkonna jm mõjud välja jätta)?
Loodan, et saite must aru.
InCu kirjutas:Ei poolda minagi seda jõusaali väga... rattasõit/jooksmine/jalutamine/ujumine jms on palju parem tegevus ja tervisele kasulikum kui jõusaalis päevast päeva kangi kangutada.
Kui teha kõike paraja koormusega ja mitte ülepingutada siis ei saa ju see küll kahjuks tulla
Ja jõusaalis on ikka palju muud ka teha kui kangi kangutada!
Igaüks võib olla kõige kiirem ja osavam.
Tuleb lihtsalt natuke harjutada!
Tuleb lihtsalt natuke harjutada!
- tõeline siga
- Rattur
Oi, ka ainult jõusaalis annab väga erinevalt treenida. Kõiki jõusaalis käijaid muskli tagaajateks liigitada on selge liialdus. Vaevalt kõik seal musklit taga ajamas käivad. Käiakse ikka eesmärgiga. Rattur ikka selleks, et off-seasonil ka ülakeha tugevdada vahelduseks rattatreeningutele. Ülakehal ju ka rattal tähtis roll.
Kui ainult ja läbi aasta ainult jõusaal, siis arvan, et ka sel juhul on võimalik leida sobiv treeninguviis. Mängida saab korduste ja raskuste arvuga, täitmaks erinevaid eesmärke. Üldiselt on kaasaegsetes jõusaalides olemas ka aeroobse treeningu vahendid, niiet saab suhteliselt mitmekülgselt treenida. Jõusaal on lihtsalt koht, kus sul on suur hulk vahendeid, kuidas neid vahendeid kasutad, on enda teha. Kui pidevalt kasutada kergemaid kuni mõõdukaid raskusi, siis viib see kindlasti üldise vormi paranemise pooel, mitte ei tee halba. Raskemate raskustega tuleb jõud ja heal juhul ka lihasmassi juurde.
Kumb elab kauem? Raske öelda. Ise olen arvamusel et asju tuleb alati mõõdukalt teha ja sageli saab suurema kasu endale meeldivamate asjade tegemisest, kui enda midagi teha sundimisest, mõttega, et nii peaks olema kasulikum (noh, siin saab muidugi vaielda, kuna osad peavad meeldivaks suitsetamist ja joomist jne).
Kui ainult ja läbi aasta ainult jõusaal, siis arvan, et ka sel juhul on võimalik leida sobiv treeninguviis. Mängida saab korduste ja raskuste arvuga, täitmaks erinevaid eesmärke. Üldiselt on kaasaegsetes jõusaalides olemas ka aeroobse treeningu vahendid, niiet saab suhteliselt mitmekülgselt treenida. Jõusaal on lihtsalt koht, kus sul on suur hulk vahendeid, kuidas neid vahendeid kasutad, on enda teha. Kui pidevalt kasutada kergemaid kuni mõõdukaid raskusi, siis viib see kindlasti üldise vormi paranemise pooel, mitte ei tee halba. Raskemate raskustega tuleb jõud ja heal juhul ka lihasmassi juurde.
Kumb elab kauem? Raske öelda. Ise olen arvamusel et asju tuleb alati mõõdukalt teha ja sageli saab suurema kasu endale meeldivamate asjade tegemisest, kui enda midagi teha sundimisest, mõttega, et nii peaks olema kasulikum (noh, siin saab muidugi vaielda, kuna osad peavad meeldivaks suitsetamist ja joomist jne).
Jõusaalil on tegelikult vägagi tähtis osa tervise seisundist kui ka muu spordiala osas. Keha tuleb treenida ja harjutada koormustega ning jõusaal võimaldab isoleeritult treenida igat lihast nii nagu seda teatud spordialaga tegeleja soovib.
Minu teada iga spordiala üks osa on jõusaali treening (isegi kabetajal on vaja vaimsele pingutusele füüsilise pingutuse tasakaalu, rääkimata teistest spordialadest) Ratturil on oluline teha offseasonil võimalikult erinevaid alasid, jooks, ujumine (minu arust parim) ja kindlasti jõusaal see ongi nn "Crosstraining".
Minu teada iga spordiala üks osa on jõusaali treening (isegi kabetajal on vaja vaimsele pingutusele füüsilise pingutuse tasakaalu, rääkimata teistest spordialadest) Ratturil on oluline teha offseasonil võimalikult erinevaid alasid, jooks, ujumine (minu arust parim) ja kindlasti jõusaal see ongi nn "Crosstraining".
cycling is fun, but...it`s deem hard work.
Ärgem unustagen suusatmist, kus töötavad samad lihased mis rattasõidulgi. Asjast rääkides eelistan mina "jõutreeninguid" vabas õhus, st vastavad harjutused siis rattaga sõites nt. Olen kunagi külastanud suht regulaarselt saali ja ausalt kopp on ees siiani.profit4 kirjutas:...Ratturil on oluline teha offseasonil võimalikult erinevaid alasid, jooks, ujumine (minu arust parim) ja kindlasti jõusaal see ongi nn "Crosstraining".
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Minu puhul pole tegemist erapooletu arvajaga, kuid siiski (olin ka enne samal arvamusel) tuleb piisavas koguses saali kasuks.
Korraldame jällegi (sarnaselt eelmise aastaga, kuid pisut teise nurga alt seekord) ühes oma spordiklubidest 15. novembri õhtul loengu, kus saali osast ratturi treeningutel räägivad Sigvard Kukk (praktilisest poolest) ja Gert Koovit (lisatud seekord ka toitumisalane teave). Täpsemalt üsna pea. Kes tahab võib tulla kuulama, õppima või miks mitte ka neile vastu vaidlema.
Korraldame jällegi (sarnaselt eelmise aastaga, kuid pisut teise nurga alt seekord) ühes oma spordiklubidest 15. novembri õhtul loengu, kus saali osast ratturi treeningutel räägivad Sigvard Kukk (praktilisest poolest) ja Gert Koovit (lisatud seekord ka toitumisalane teave). Täpsemalt üsna pea. Kes tahab võib tulla kuulama, õppima või miks mitte ka neile vastu vaidlema.
paraku pole mul tallinna tulek mõeldav, kuigi tõotab huvitav loeng tulla. oleks tore, kui kohalkäinud selle ka mittekohalkäinutele edastaks. mil viisil, see on nende teha.SL kirjutas:Minu puhul pole tegemist erapooletu arvajaga, kuid siiski (olin ka enne samal arvamusel) tuleb piisavas koguses saali kasuks.
Re: Tervis
Siin on jõusaali harjutused + pildid algajale triatleedile, ehk on abiks ka ratturile:Green_Day kirjutas: Ma ei tea seda jõusaali treeningu spetsiifikat. Mis annab jõusaalis käimine tervise seisukohalt? .
http://www.trinewbies.com/WeightTrainin ... _intro.asp
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.